At Bornholm er noget af det mest naturskønne i Danmark er ingen nyhed. Nyheden er, at det nu bliver nemmere, at komme helt tæt på herlighederne. Bornholm har nemlig fået bevilliget et stort millionbeløb til, at få lavet en 67 km lang vandresti. Navnet er Højlyngsstien, og går tværs over Bornholm.

Det betyder man passerer alle de største attraktioner, som Hammerknuden, Slotslyngen, Rutsker Højlyng, Rø Plantage, Almindingen, Ølene og Paradisbakkerne. Stien forbinder en stor del af de statslige og kommunale naturområder, som nu bliver meget nemmere at opleve.

Miljøminister Lea Wermelin som selv er fra Bornholm sagde til indvielsen:

“Naturen er for alle, og vi skal gøre det nemt at få del i den mentale medicin, som naturen giver os. Her er gode, sammenhængende stier afgørende for, at vi kan komme ud og opleve vores spændende natur. Højlyngsstien går på tværs af bisoner og borgruiner. Shelterpladser og strande. Rokkesten og urørt skov. Det er et af de konkrete resultater af sommerpakken og er det perfekte eksempel på et tiltag, der rækker langt ud over sommeren”

"Naturen er for alle, og vi skal gøre det nemt at få del i den mentale medicin, som naturen giver os." 

Lea Wermelin, Miljøminister

Fakta: Højlyngsstien
Stiens 67 km forløber primært på grusveje og trampestier. Uden for Bornholms Regionskommunes og Naturstyrelsens arealer vil stiens forløb de fleste steder følge cykelvejene, og her vil der være nogle strækninger med asfalt. I Paradisbakkerne og Povlsker Plantage følger stien eksisterende vandreruter. Højlyngsstien passerer mange af Bornholms største attraktioner, bl.a. Opalsøen, Hammershus, Rokkestenen, Rytterknægten, Ekkodalen og Bisonskoven. Der er gode muligheder for at overnatte primitivt undervejs langs stien, både i shelters, på primitive lejrpladser og i skovområder med fri teltning. Der er også en del toiletter og vandposter på ruten.

( Kilde: Miljøministreret )

Du kan se ruten detaljeret her.


BORNHOLMERGUIDEN: 
Vores helt egen bornholmerguide bliver løbende opdateret. Den kan du passende besøge, inden du skal planlægge din næste bornholmertur.
Se den her.


HAR DU BESØGT VORES POP-UP BUTIK ?
Vi har lavet og udvalgt en række produkter til den moderne creator. 
Du finder den her.