Tottenham-stjernen Eric Dier er vild med København, elsker fællesspisning på Absalon og har stadig et rigtig godt forhold til Christian Eriksen. Sådan lyder det i et interview, som bold.dk har lavet med spilleren.

Den engelske stjerne er netop i København i disse dage, i forbindelse med landskampen tirsdag i PARKEN.

Her følger et par spørgsmål/svar, fra det lidt anderledes (men sjove…) interview.

VILD MED KESI

Hvilken dansk spiller, tidligere eller nuværende, har imponeret dig mest?

– Christian Eriksen. Han er en fantastisk spiller og hovedpersonen på landsholdet. Jeg nåede at spille sammen med ham i seks år og tilbragte meget tid med ham uden for banen. Vi talte sammen i telefon så sent som i går.

– Som ungdomsspiller var Daniel Agger en spiller, jeg kiggede meget på. Hans fremtoning på banen, måden han førte bolden frem og hans stærke venstreben.

Og så skifter man emne i interviewet, væk med de påtagede “pre-match” spørgsmål om forventningerne.

Hvad er dit forhold til Danmark?

– Mit forhold til Danmark, og særligt København, strækker sig mange år tilbage. Jeg spillede på hold med Seejou King (tidligere FCN-spiller, som nu er i B1908, red.) i Sporting Lissabon tilbage i 2012/2013. Vi var faktisk naboer.

– Gennem Seejou lærte jeg et par af hans danske kammerater at kende. De boede hos ham samtidig med, at et par af mine søskende boede hos mig.

– Vi havde en god tid sammen i Portugal, og jeg blev nysgerrig efter at lære Danmark at kende, så jeg tog til København.

– Jeg forelskede mig i byen med det samme og er kommet der en håndfuld gange i løbet af de sidste par år.

Hvad kan du bedst lide ved København?

– Byen interesserer mig på flere måder. Jeg er vild med den vibe, der er i områder som Nørrebro og Vesterbro og kigger mod mine danske kammeraters stil, når jeg ses med dem.

– Mit hjem er stærkt inspireret af danske designere. Jeg har endda en yndlingsstol, som er dansk, lavet af Wegner (Y-stolen). Jeg nyder også områder som Østerbro, hvor jeg ved, at Pierre-Emile er vokset op.

– Engang vi kørte sammen til træning, spillede Christian Eriksen nummeret ‘Kom Over’ med KESI. Jeg havde en periode, hvor jeg var vild med den sang, selvom jeg ikke fattede noget som helst af, hvad han synger.

– Min ven har dog vist mig et billede af KESI i en Arsenal-trøje, så om glæden er gengældt, kan jeg godt være i tvivl om, siger Dier med et grin.

Og Dyer er da heller ikke for fin til, at komme med anbefalinger til København:

” Så hvis jeg for eksempel skulle til København og ville finde et sted som Absalon på Vesterbro, som en af mine venner engang viste mig, Madklubben eller hotel Sanders, som Christian Eriksen har fortalt mig om, så ville jeg kunne finde mine venners anbefalinger af disse steder på deres profiler på appen.”

"Engang vi kørte sammen til træning, spillede Christian Eriksen nummeret 'Kom Over' med KESI. Jeg havde en periode, hvor jeg var vild med den sang, selvom jeg ikke fattede noget som helst af, hvad han synger."

Eric Dyer, Tottenham og engelsk landsholdsspiller