Samtale med Ajaja Kofoed-Nørgaard, Hotelchef på Melsted Badehotel på Bornholm.

Den specielle stemning omkring området ved Melsted og Gudhjem er velbeskrevet i disse spalter. Som et af de få steder er der både strand og de berømte bornholmske klipper samme sted. Ved stranden ligger det populære Melsted Badehotel, som sidste år fik nye ejere.

Vi besøgte dem sidste år kort inden sæsonen, og som lovet besøger vi dem i år. En ny god tradition på et traditionsforbundet område på Bornholm.
Vi fik en snak med Ajaja om online tilstedeværelse, vigtigheden af nærområdet og til sidst giver hun 3 bud på nogle gode steder, du skal besøge, hvis du kommer til solskinsøen i år.

Nederst i denne artikel finder du både link til vores tidligere besøg på Melsted Badehotel og guiden til Bornholm.

Melsted Badehotel

 OM MELSTED BADEHOTEL

Melsted Badehotel er Bornholms første badehotel daterende tilbage til 1932. Det ligger helt uforstyrret på sin egen 18.000 kvm idylliske strandgrund, helt ned til vandet på den bornholmske østkyst i gåafstand til Gudhjem.


Ajaja, Hvis du kigger tilbage på året, der er gået, hvad tænker du så?

“Jeg husker tydeligt vores samtale, og jeg mente virkelig det med ærefrygt. Især overfor de gæster, som havde været her, og som har en tradition for at komme her hvert år. Men vi er kun blevet mødt med positive reaktioner, og folk synes, at vi har formået at få noget godt til at blive endnu bedre. Det er jeg både glad, taknemmelig og meget lettet over. Det var jo vores overordnede målsætning.”

Hvad er I lykkedes allerbedst med?

“Det, som vi egentlig er lykkedes allerbedst med, er også vores motto: “Forkælelse i vandkanten.” Vi vil gerne have, at folk automatisk kommer ned i gear, når de ankommer på Melsted Badehotel. Vi har vores store have, stranden og den dejlige bornholmske natur omkring os. Det skal skinne igennem for vores gæster, så man nærmest mærker blodtrykket falde. Derfor har vi f.eks. ikke fjernsyn på værelserne. Det skal ikke være nødvendigt her. Her har vores tilgang til community været vigtig.”

Kan du blive mere konkret på det?

“Du skal huske på, at sidste år røg vi nærmest lige ind i højsæsonen, da vi overtog hotellet. Når det er højsæson på Bornholm, handler det udelukkende om at få det hele til at køre og om at skabe de bedste omgivelser for vores gæster. Der er ikke tid til de store udviklingsprojekter. Men i år har vi kunnet forberede os meget mere, og det er her, at “community” kommer ind i billedet.

Det handler i høj grad om vores nærområde. Når du er her, skal du ikke behøve mere. Vi har en urteguru, der arrangerer sanketure, “Store badedag”, cykelture, sejlture, Melstedgaard og padelbanen, som er vores nyeste tiltag. Det er de ting, som vi kan udvikle nu, når hotellet er toptrimmet, og vi har fået styr på restauranten med de nye forpagtere.”


Melsted Badehotel
Melsted Badehotel

 Eline Halborg-Bendtsen (tv.) som er en del af ejerskabet og hotelchef Ajaja Kofoed-Nørgaard. (th.)


Ja, for I har fået 2 populære bornholmerkokke til Melsted?

“Forhistorien er faktisk, at vi spurgte dem allerede i 2021, men der var timingen ikke den rigtige af flere grunde, f.eks. corona. Så ja, vi er meget begejstrede for at to så erfarne kokke som Daniel Kruse og Troels Madsen, kendt fra både Det Røde Pakhus, Molen og tidligere Christianshøjkroen, har overtaget ansvaret for Restaurant Melsted Badehotel. Det er et kvalitetsstempel uden lige, og noget som vores gæster, og alle andre som har lyst til at spise her, kan glæde sig til. De er kommet utrolig godt i gang her (læs mere om det her: “ Toppen af bornholmsk gastronomi indtager Melsted Badehotel”).


Hvilken sæson er det, at Melsted Badehotel ser ind i?

“Det ser rigtig godt ud. Vi er ved at være godt booket igennem sommeren. Så her har det gode arbejde virkelig lønnet sig. Det har især været online tilstedeværelse, som har genereret mange nye gæster, som ikke tidligere har gæstet Melsted. Især internationalt.

Men vi ser også ind i en sæson, hvor vi vil realisere vores store potentiale indenfor f.eks. konferencer og virksomhedsseminarer. Vi arbejder på flere events som f.eks. et yoga retreat. Så vi både glæder os og er meget forventningsfulde til sæsonen, som jo faktisk er i fuld gang nu.”

"Jeg siger altid til folk, at hvis de kun har tid til at opleve en ting på Bornholm, så skal de tage til Opalsøen."

Det er jo nærmest det evige spørgsmål på Bornholm om, hvordan sæsonen kan vare lidt længere i både den ene og anden ende. Har du en ambition om at udvide jeres sæson?

“Ja, det har vi. Ambitionen er ikke helt defineret endnu, blandt andet pga. at vi har fået vores nye restauratør ind. De kender til at drive helårssæson på Bornholm, så det er helt klart et ønske fra alle her. Men det skal gøres rigtigt og velovervejet. Her kommer vores online marketing/tilstedeværelse også til at spille en stor rolle, som vi talte om tidligere.”

Og her til sidst! Dine 3 yndlingssteder på Bornholm.. Måske de lidt hemmelige?

“Jeg siger altid til folk, at hvis de kun har tid til at opleve en ting på Bornholm, så skal de tage til Opalsøen (som i øvrigt også er med på vores Bornholm “top 10” liste her).

Derudover vil jeg nævne Høl strand ved Listed. Stranden ligger i en lille vig ved klippekysten. Der er så hyggeligt. Til sidst vil jeg nævne en af de lidt hemmelige, nemlig Svartingedalen som ligger øst for Hasle. Den har i mange år tilhørt en landmand og altså været privat. Det er et helt fantastisk klippeområde.”


Her kan du læste vores forrige interview med Ajaja på Melsted Badehotel.
 Det ny Melsted Badehotel: “Ekslusive med benene plantet solidt på jorden.”

LÆS HER.Tilmeld gratis

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.