Julen nærmer sig, og det samme gør alle julekampagnerne / reklamerne. I toppen af budgetterne ligger Tuborg, og de har i år valgt, at brede sit kuske-univers ud med en julekalender.

Tuborg og reklamebureauet (Wibroe Duckert & Partners) har valgt, at de 24 afsnit skal vises på BT.dk. Det (branche) interessante i den udmeldning er, at man har droppet mediebureauet og lavet aftalen direkte med Berlingske / BT.

Kreativ Direktør Henrik Juul fortæller til BureauBiz om grunden:

“Når jeg er oppe imod mediebureauer eller TV-stationer, så kommer de med rapporter og tal i et væk, som er foranalyserede, og påstår, at der er mest effekt ved 6, 20 eller 30 sekunder. Men det er da mærkeligt, at det eneste vores belønnede output aldrig har gjort, det er at benytte sig af 20- og 30-sekunders film.” og fortsætter:
“Man burde brænde CBS ned til grunden og anlægge en legeplads. Bare helt symbolsk, så lad os se, hvad der sker.”

Henrik Juul irriterer sig over forkert brug af data, som ifølge ham ødelægger reklamer. Der kommer aldrig noget overraskende ud af data, og så kan vi jo ligeså godt sætte robotter til at lave robotkommunikation.

Henrik Juul står blandt mange reklame bla. bag: Polle fra Snave, Kaj og Bøje, Chipskongen Jørgen, Havenisserne, boksehandsken Føtæsk og Far til 14 

Interessant samarbejdsform!
Dontt.dk mener: 
Henrik Juuls had til mediebureauer er ingen hemmelighed. Men det er en interessant beslutning, at et brand/reklamebureau samarbejder direkte med mediet, og ikke igennem et mediebureau. Mediet burde kende deres produkter bedst, og modspillet bør alle dage komme fra kunden / det kreative bureau. Den udvikling kan vi selv mærke.

Den udvikling vil vi følge, og inspirer med de bedste eksempler indenfor Native advertising ( Begreb for: betalt annoncering, hvor annoncen i form, følelse og funktion matcher indholdet i det medie, det optræder i. )

I forrige uge skrev vi en fin artikel, om det langvarige samarbejde mellem reklamebureauet WDP og Tuborg. Det kan du læse her. 

Foto: Tuborg (presse)