I fredags blev den prestigefyldte pris for årets rollemodel for fremtidens bestyrelsesledere uddelt i forbindelse med Women’s Board Award.

Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen var til stede for at overrække prisen, som har til formål at synliggøre kvindelige bestyrelsesmedlemmer og inspirere til, hvordan diversitet øger værdiskabelsen i virksomheder.

Prisen er uddelt i Danmark siden 2014. I år blev vinderen Malou Aamund, som modtog prisen for sin mangeårige involvering i bestyrelsesarbejde, samtidig med at hun har haft topstillinger i flere virksomheder, blandt andet som landechef for Google.

".. og det gør hende i høj grad til en inspirerende rollemodel og en virkelig god repræsentant for den slående mangfoldighed."

Juryleder Lars Rasmussen fortæller:

“Malou Aamund har høstet sin erfaring netop ved at vælge bredere end de fleste i sine karrierevalg, og det gør hende i høj grad til en inspirerende rollemodel og en virkelig god repræsentant for den slående mangfoldighed, vi ser, når vi i juryen vurderer kandidaterne.”

Michael Rasmussen, der er koncernchef i Nykredit, som er en af de partnere, der præsenterer prisen, understreger i pressemeddelelsen, hvor vigtigt det er, at der kommer flere kvinder i bestyrelserne. For ifølge ham går dansk erhvervsliv glip af vigtige kompetencer, viden og perspektiver, hvis der ikke er diversitet:

“Det er ikke kun vigtigt for den enkelte arbejdsplads eller bestyrelse, der får bragt flere talenter i spil, men det er også afgørende for, at vi som samfund kan skabe endnu stærkere resultater fremadrettet.”

Malou Aamund

Malou Aamund og Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen.
Billedet er venligst udlånt fra Kongehuset

Facts om Malou Aamund:

Født den 28. juli 1969.
Uddannet cand.merc. fra CBS i 1995 og indledte sin karriere som teamleder hos IBM Danmark i 1997. Hun har siden haft ledende stillinger hos IBM og senere Microsoft.
Blev i 2007 valgt ind i Folketinget for Liberal Alliance, men skiftede året efter til Venstre.
Blev adm. direktør for Google Danmark i 2016, men stoppede i 2022 for at forfølge en bestyrelseskarriere.
Er bestyrelsesmedlem i WS Audiology, Legofonden, Kirkbi A/S og DSV.
Er bestyrelsesformand i Thinkproject.

Privat er hun gift med Mikael Bertelsen. De har sammen har døtrene Aia, Olivia og Luka. Familien bor i Skovshoved nord for København.


Tilmeld gratis

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.