Danmarks ældste dagligvarekæde Irma skal lukke. Så brutal var meldingen i sidste uge fra ejeren Coop. Coop vil satse på færre brands, og i den strategi mente de ikke, at Irma kunne passe ind i.

Siden er debatten eksploderet, og mange har udtrykt deres store skuffelse. Et af de mere interessante bidrag til debatten er kommet fra iværksætteren Johan Bülow. Først på ugen udtrykte han, hvor trist situationen var. En ting var kunderne, men også for det enorme arbejde og den plads, som Irma har skabt for de små producenter, miljøet, lokale råvarer, loyale dygtige ansatte, dyrevelfærd og økologi.

Men et par dage efter kommer det opråb, som han præsenterer som “sine telefonnoter” på Linkedin. Det lyder vildt. Men det var vildere at stå foran en gryde på Bornholm, og tro man kunne sælge lakrids til hele verden. 💙

Johan Bülows telefonnoter:

Johan Bülow skriver:

Projekt: “pigen skal overleve”…

Vi skal løse flere ting samtidigt. Det skal skabe mere end bare forretning. Alle skal blive glade – helt nede i maven..Hovedbanegården. Hele hovedbanegården. KÆMPE Irma. Små producenter med små produktioner – håndværk. Et samlingspunkt for kvalitet, økologi og bæredygtighed i mange former. Samlet under (red. Irma) pigen ! 👱‍♀️

Torvehallerne KBH på steroider – ikke for mange spisesteder. INDKØB. Alt det ægte. Alt passionen. Kan I mærke det ? Mælk på glasflaske følelsen.

Delivery i hele København ! På cykler – uden batteri. Stærk e-com med levering til hele verden fra Danmark. Banegården bliver vigtig. Første turistoplevelser for mange i København. Det kan vi gøre bedre !

Målt på kommentarerne er ideen både god og opbakningen total. Det bliver spændende! Du kan se opslaget på Linkedin.

Johan Bülow

dontt.dk mener:

Irma har i mange mange år banet og vist vejen for god madkultur i Danmark. De har satset, troet og givet hyldeplads til unge danske F&B iværksættere. De har været frontrunners på dyrevelfærd og økologi. De har været visionære og godhjertede i deres partnerskaber, hvor især samarbejdet med Mødrehjælpen står klarest i hukommelsen.

Hvordan Coop vil fylde det hul ud vides endnu ikke. Men vi håber, at de har en plan for det et sted i de store discount planer…For det kræver noget at tage vare på så stærkt et brand som Irma.

Læs mere om Irma-lukningen her.
“ En epoke er slut: Irma lukker! Her er overblikket og historien bag.”

Læs tidligere interview med Johan Bülow her.
“ Johan Bülow: Jeg har lært at prioritere min tid benhårdt.”


Tilmeld gratis

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.