Samtale med Emely Weis fra JOE & THE JUICE.

I dag skal du møde 21-årige Emely Weis. Hun er en del af JOEs talentprogram og har sin dagligdag i deres SWAT-team. Kort fortalt tager de ud på projekter i JOE-butikkerne verden over og oplærer, uddanner og sikrer sig den specielle JOE-kultur.

Kort om Emely: 21 år, International uddannelse fra Viborg Katedralskole. Født og opvokset i Luxembourg, men har dansk mor. Flyttede alene til Danmark som 16-årig.
Favorit juice: JOE’s GREEN MILE med ananas.

Serie om JOE & THE JUICE på dontt.dk. Vi kommer “bag dørene” på en af de eksponerede og omtalte iværksættersucceser i Danmark. I serien kommer vi tættere på de mennesker, som holder JOE & THE JUICE i gang. Kulturen blandt virksomhedens ansatte har altid haft et godt ry, og det stærke sammenhold er blevet rost igen og igen. Men hvilke historier gemmer sig hos de enkelte ansatte?

Emely Weis

Emely Weis, JOE & THE JUICE.

Emely, Hvornår og hvorfor startede du i JOE & THE JUICE?

“Jeg startede på JOE lige efter gymnasiet, det er 1,5 år siden nu. Jeg var flyttet til Aarhus og arbejdede på en bar. Den bar havde et samarbejde med JOE & THE JUICE, så de fik rabat. Derfor lærte jeg flere af de århusianske JOE-ansatte at kende. Efter noget tid, var der en åbning, og jeg blev tilbudt at arbejde i JOE & THE JUICE som juicer. Jeg var meget i tvivl, om det var mig. Jeg havde dels mine fordomme, men var omvendt også nysgerrig. Så jeg besluttede mig for at sige ja til jobbet, men jeg beholdte faktisk mit daværende job. Så helt overbevist var jeg jo ikke.”

"De viste mig virkelig tillid, og det gjorde mig endnu mere opsat på at gøre mig umage.."

Men overbevist blev du?

“Det gik virkelig stærkt. Især på det personlige plan. Jeg fik hurtigt nye venner og et netværk. Det betød enormt meget, når man er flyttet til en ny by. Men arbejdsmæssigt gik det også godt. Allerede efter 4 uger blev jeg tilbudt at gå fra juicer til “Shift manager”. Jeg kan huske, at jeg blev ret overvældet og overrasket. Dels at de lagde mærke til, at jeg gjorde det godt, men også det ansvar jeg fik kastet over på mig med det samme. Inden jeg havde set mig om, fik jeg ansvaret for en butik alene (red. efter 4. mdr.). Det var virkelig udfordrende. Pludselig var det mit ansvar med leveringer, at vi aldrig løb tør for varer, og hvad der ellers følger med. De viste mig virkelig tillid, og det gjorde mig endnu mere opsat på at gøre mig umage. Når man så løb ind i problemer, var der altid support at hente. Det gav mig en god tro på, at jeg godt kunne leve op til det ansvar. På det tidspunkt var jeg kun 19 år.”

Hvordan var dine forventninger, da du startede?

“Jamen, som jeg sagde før. Jeg beholdte mit andet job, så de var nok ikke så store. Men jeg var heller ikke klar over de muligheder, der er for en karriere her i JOE.”

Hvad er din rolle i dag?

“Helt anderledes. Jeg er ikke længere tilknyttet en bestemt butik. Når man kommer ind i JOEs talentprogram (Next Generation Programme), kan man gå forskellige veje. Jeg er blevet en del af vores international SWAT. Det er en manager, hvor man bliver sat ind i et projekt. Et af de første projekter for mig var i Hamborg. Her var der en række udfordringer, som vi som SWAT skulle ned for at løse. Det kan være alt fra at drive en butik, struktur, produkterne og selvfølgelig de rette JOE-vibes. Men når strukturen først er på plads, kommer det andet af sig selv hos os. Det var en stor oplevelse, og gav mig både venner og et netværk i Tyskland på trods af, at jeg kun var der et par måneder. Mit seneste projekt var i Lyngby, hvor jeg har trænet personale og en bar-manager op.”

Joe & The Juice

Og nu skal du til Paris?

“YES! Jeg flyver i den her uge, og er væk i det næste halve år. Jeg er vildt spændt og glæder mig virkelig meget. Paris er relativt nyt for JOE, så det er en mega spændende udfordring. Jeg havde en god kontakt med min SWAT leader på hovedkontoret, og vidste godt, at jeg gerne ville ud igen efter min tur til Hamborg, og det passede godt ind i mit uddannelsesprogram her.”

Hvordan fungerer det egentlig lavpraktisk, når du skal være væk så lang tid?

“Det ordner JOE & THE JUICE. Alt fra rejsekort, booking og lejlighed bliver ordnet for en. Selvom der er en enorm frihed i jobbet, så tager de virkelig ansvar for, at vi kommer godt på plads. Jeg skal egentlig bare sørge for at pakke mit tøj.”

FAKTA

JOE & THE JUICE blev stiftet i 2002 af danske Kasper Basse, hvor han åbnede den første butik i København.
Nu tæller kæden langt over 300 butikker i 15 forskellige lande.
Ejerkredsen tæller blandt andet kapitalfondene General Atlantic og Valedo Partners.

"Er JOE hele min identitet?"

Gør du dig tanker om en uddannelse udenfor JOE & THE JUICE?

“JOE har sørget for, at vi også går på et uddannelsesforløb på fx Copenhagen Business Academy. Det er en del af vores program. Jeg kunne sagtens forestille mig at starte på UNI en dag også. Så det korte svar er ja.”

Er du aldrig bange for, at JOE & THE JUICE er for stor del af din identitet?

“JOE fylder enormt meget af mit liv. Jeg har virkelig fået en masse nye venner og et godt netværk her. Man møder i den grad nogle ambitiøse og dygtige folk på sin JOE-vej. I starten lod jeg mig bare rive med. Det var JOE & THE JUICE “24/7 ALLDAY”. Så det tog nok lidt overhånd. Når jeg ikke arbejdede, hang vi ud, tog i byen, og hvad man ellers gør, når man er ung. Efter sidste sommerferie kunne jeg mærke, at jeg lige havde brug for en pause. Så jeg fik mulighed for at arbejde lidt mindre i en periode, hvor jeg så tog mig tid til familie, mine venner udenfor JOE og slappe lidt af. Det, tror jeg, var meget sundt, men så skulle jeg også tilbage igen. Jeg ser det virkelig ikke som noget negativt. Min identitet afgør ikke, hvor jeg arbejder. Det har jeg lovet min mor.”

Hvad er det vigtigste, at virksomheden har givet dig?

“Min personlige udvikling, og det store netværk jeg har fået. Jeg kom fra et andet land, og kendte virkelig ikke nogen. Men jeg følte mig hjemme i JOE familien fra start. Man bliver virkelig taget godt imod. Hvis jeg skal være mere konkret, så er det helt klart at blive en del af Talentprogrammet Next Generation Programme. Det var og er jeg virkelig glad for.”

Hvad er det vigtigste du har lært?

“At man kan nå langt, hvis man smøger ærmerne op.”


JOE & THE JUICE dontt.dk

"Vi giver ret hurtigt et stort ansvar til vores ansatte, og ansvar udvikler..."

Læs  samtalen, som er 1. afsnit i serien, med Kasper Garnell. Udover at være partner i JOE & THE JUICE er Kasper ansvarlig for deres branding og kommunikation. Kasper har været med på næsten hele rejsen med JOE & THE JUICE. Han kom til, da virksomheden åbnede sin butik nummer 4. Vi mødtes med ham på JOE & THE JUICE kontoret i London.

LÆS MED HER!

Kasper Garnell

Continued….

Det her bliver ikke det sidste du har læst om JOE & THE JUICE på dontt.dk. I den kommende tid vil du møde nuværende og tidligere juicere, som alle har sin helt egen historie.

Du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev her. 

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.

Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.