Den med Kasper Brandi, LABFRESH

Årets hyggeligste måned er skudt i gang. Velkommen til december på dontt.dk.

I løbet af måneden “tjekker vi ind” med 10 gode venner. De får de samme spørgsmål, men svarene er vidt forskellige. Nogen har svaret langt, andre har svaret kort.

I dag kan du møde Kasper Brandi, som sammen med Lotte Vink står bag tøjbrandet LABFRESH. De har netop åbnet deres første butik i Danmark. Kasper bor til daglig i Amsterdam.
Nederst i denne artikel kan du læse et tidligere interview med Kasper, hvor han fortæller mere om LABFRESH.

Men nu skal vi til årets “dontt.dk julespecials” spørgsmål!

Kasper, hvilket højdepunkt i 2022 har betydet mest for dig?

“Åbningen af vores 280 m2 butik og kontor på Købmagergade 32. Det har været en lang proces, og sammen med ejeren Hines har vi investeret knap 4 mio. kroner i en storstilet ombygning. Vi er pavestolte.

Både personligt og forretningsmæssigt er det her en stor ting for mig. Jeg har været udlandsdansker i 10 år og har boet i Kina, Dubai, Berlin og Amsterdam. Jo ældre jeg bliver, jo mere hjemve får jeg. Jeg ser frem til at bruge meget mere tid i Danmark de kommende år.”

LABFRESH

Hvad er det vigtigste, du har lært i år?

“At jeg er en umoden leder. Det er på tide at give slip. Jeg har på mange måder været en umoden leder i årevis. Jeg kan godt lidt at bygge dashboards og Excel-modeller. Jeg har mine fingre med i det meste i LABFRESH. Men min coach har gjort det krystalklart, at LABFRESH kun kan leve op til sit potentiale, hvis min co-founder og jeg stopper med at være så operationelle og i stedet fokuserer på at være gode ledere. Vi har altid set et stort team som noget, der er risikabelt og dyrt. Det kommer sig nok af, at jeg med min første startup hyrede for mange mennesker for hurtigt og endte med at brænde 21 mio. kr. af i Venture Capital på 2,5 år. I LABFRESH har vi gjort det omvendt. Vi havde fra starten et mål om at ramme 75 mio. kr. i omsætning med maks.10 fuldtids-ansatte. Det har vi næsten opnået. Det er fantastisk og profitabelt. Men det er ikke skalerbart.”

Er der en bog, du vil anbefale, som du har læst i år?

Stamsteder. Det er et kæmpe værk med røverhistorier og photos fra samtlige 220 værtshuse i København. Da mine gode venner Kasper og Peter gik i gang med dette enorme projekt, vidste jeg ikke, hvad jeg skulle forvente. Det er en fin balancegang at interviewe de mange fantastiske skæve sjæle i vores by på en respektabel og varm måde. Det er endt med at blive af af de mest gennemførte og hjertevarme værker, jeg nogensinde har ejet.”

Hvad ønsker du dig til jul?

“Skin care. Øjencremer, serummer, dagcreme med SPF, osv. Jeg er 37 år, og jeg har fundet ud af, at jeg skulle være startet med den slags for mange år siden. I de seneste år er jeg begyndt at ældes meget hurtigere, end jeg troede muligt. Så nu er jeg bevidst om, hvor vigtigt det er at smøre mit ansigt ind i cremer og serummer, hvis jeg vil forsinke yderligere ældning. Ja bevares, jeg kunne også prøve at leve sundere og sove mere, men det lyder alligevel som en lidt for stor opgave lige for tiden.”

Hvad vil du gerne have mere tid til i 2023?

“Romantik. Jeg er i den specielle situation, at min co-founder også er min kæreste. Jeg friede til hende lige før Coronaen. Her 2 år senere har vi arbejdet super hårdt på at vækste med  LABFRESH samtidig med, at vi har købt og renoveret en fantastisk 360 år gammel lejlighed på en af de smukkeste kanaler i Amsterdam. Det har været sjovt, men ikke særlig romantisk. Jeg tror på, at 2023 er året, hvor vi endelig har tid til at nyde livet lidt mere og knokle lidt mindre.”

"Vi havde fra starten et mål om at ramme 75 mio. kr. i omsætning med maks. 10 fuldtids-ansatte. Det har vi næsten opnået."

Hvem har inspireret dig allermest i 2022?

“Alex Vanopslagh. Mange iværksættere elsker underdogs. Det er en fortælling, vi kan relatere super meget til. Med Alex er der tale om en 27-årig mand, der overtager formandsposten i sit parti efter et katastrofalt valg. Tre år senere er narrativet det komplet modsatte. Uanset om man er politisk enig med Alex eller ej, må man have respekt for den turnaround. Både mht. organisationsledelse, kommunikationsstrategi, og en konstant insisteren på at tale substans og fremhæve de særlige USPs i deres politik. Som iværksætter med en lille biks med et nicheprodukt, i en industri domineret af kæmpe modehuse, kan jeg relatere super meget til den proces.”

Hvem vil du gerne sende en ekstra tanke til i år?

“Elon Musk. Det er lidt synd, at så mange hader ham, når nu han bare gerne vil redde verden og bo på Mars. Det virker som om en stor del af verdens befolkning hader ham så meget, at de ikke lytter til, hvad han siger. Men med Tesla og Space X har han opnået utrolige ting. Han har revolutioneret og moderniseret industrier, som succesfuldt har kæmpet imod innovation i over 50 år. Jeg bruger Twitter dagligt og forstår ikke 100% hans strategi. Men jeg tror på. Der er en stor risiko for, at Twitter-opkøbet bliver en fiasko. Det samme var tilfældet med Space X og Tesla. Det var på papiret tåbelige investeringer, som alle eksperter kritiserede. Inderst inde hepper jeg på Elon og håber, Twitter ender med at leve op til sit fulde potentiale.”

Læs tidligere afsnit med:
God Jul med Anne-Mette Bjerre. Klik her.
God Jul med Andreas von der Heide. Klik her.
God Jul med Melissa Bech. Klik her.
God Jul med Johan Bülow. Klik her.
God Jul med Tvillingerne fra Ditur. Klik her.
God Jul med Patricia fra EcoHotels. Klik her.

LABFRESH KBH

LABFRESH nye butik i København.


Inspiration til ønskelisten?

Traditionen tro, så har vi gjort det nemt for dig. Vi har  kurateret skarpt mellem vores ønsker! I år har vi været vidt omkring. Vi skal forbi en række dygtige danske brands, oplevelser og muligheden for at du selv, kære læser, kan blive endnu mere oplyst.

Find dem her.


Tilmeld gratis

Få en ugentlig opdatering om kultur, branding, iværksætteri & inspiration.

Du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev her.