Petra Kleis, en af Danmarks mest eftertragtede fotografer, udgiver torsdag d. 1. dec. en stor portrætbog. Her har hun på smukkeste vis samlet en del af sine portrætter gennem de sidste 10 år.

I den forbindelse har vi talt med Petra, som giver et lille smugkig nederst til ære for dig, kære læser!

Petra, Hvorfor har du lavet en bog? 

“Jeg har lavet en bog, fordi jeg ikke kunne lade være.. Jeg havde på en måde brug for at samle mit arbejde fra de “første” (men forhåbentlig ikke de sidste) 10 år.
Jeg har fotograferet så mange mennesker de sidste 10 år, at jeg tænkte, det kunne være godt lige at få et overblik, inden det blev alt for uoverskueligt..”

Petra Kleis

Petra Kleis


"Jeg er allermest stolt af følelsen af at have fået noget særligt ud af samtlige personer i bogen."


Kan du fortælle lidt mere om, hvad bogen indeholder? 

“Bogen indeholder en kæmpe bunke portrætter af forskellige kulturpersonligheder, der har været “fremhævet” de sidste 10 år. Der er alt fra Nicklas Bendtner til Hendes Majestæt Dronningen, Esben og Peter, Drew, Bodil Jørgensen, Carl Mar, Trine Dyrholm og Tobias Rahim.  Der er mange, der ikke kom med, mest af alt pga. pladsproblemer, det er ikke billigt at lave en fotobog! Ingen griner på vej mod banken her!”

Har det været en hårdere proces end forventet? 

“Det er min bog nummer to. Min første “Girlification”, som jeg lavede med Maja Malou Lyse var på ingen måde en nem bog at lave, så jeg forventede lidt, at det ville blive en hård proces.. Men hvad jeg ikke lige havde gennemtænkt var, at jeg var nødt til at spørge ALLE, der er med i bogen, om de ville være med og yderligere spørge samtlige publikationer, music labels osv. om de var ok med, at jeg brugte billederne… Nogle af personerne var skudt for så lang til siden, at jeg hverken havde en kontakt eller 100% kunne huske, hvem de var skudt til, så det har mildest talt været en omstændig proces. Vi endte med at måtte droppe et par udenlandske artister, simpelthen fordi vi ikke kunne få fat i dem, Diplo og Chuck D bl.a. Satans!”

Hvilken del/ting ved bogen er du mest tilfreds med? 

“Jeg er allermest stolt af følelsen af at have fået noget særligt ud af samtlige personer i bogen! Den tillid, jeg er blevet vist, gør mig så glad og rørt! Tænk, at de har stolet så meget på mig, at jeg i mange tilfælde måtte komme så tæt på! Især de første år, hvor mit portfolio ikke ligefrem var prangende, og folk alligevel har vist mig tillid, det er rørende.”

Bogen kan købes i/på forlagets webshop og i udvalgte bogbutikker. 

Petra Kleis
Petra Kleis
Petra Kleis

Tilmeld gratis

Continued….

Du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev her.
En ugentlig opdatering om kultur, branding, iværksætteri & inspiration.