Der forhandles på livet løs i Statsministeriet og på Marienborg i disse dage. Hvilke partier får Mette Frederiksen med i sin kommende regering. Alt tyder på, at det bliver en regering over midten. Dvs. med både traditionelle røde og blå partier. Hvis vi skal komme med et forsigtigt, men kvalificeret bud, så tror “vi” mest på en regering med Socialdemokratiet og Venstre tilsat de Konservative (du hørte det her først..). 

En regering over midten giver nye muligheder for valg af ministre. Den afgående regering fra Socialdemokratiet var lutter partisoldater, men sådan behøver det ikke være?

Der findes nemlig ingen formelle krav eller betingelser, for at blive minister. En minister behøver heller ikke at være medlem af Folketinget. Det er altså ingen betingelse, at f.eks. justitsministeren skal være jurist, eller at kirkeministeren skal være medlem af folkekirken, som Folketinget oplyser det.

Vi har leget lidt med tanken. Hvem kunne være gode resultatorienterede bud? Nogen vil kalde vores ideer urealistiske? Men hvis vi leger “omvendt-leg”. Hvorfor var Simon Kollerup den rigtige Erhvervsminister? Hvorfor var Jeppe Kofoed (som i øvrigt heller ikke sad i Folketinget) den rigtige Udenrigsminister?

Der har gennem årene været flere eksempler. Det seneste eksempel var, da daværende Statsminister Lars Løkke Rasmussen hentede serieiværksætteren Tommy Ahlers ind som ny minister for uddannelse og forskning. Det gjorde han med stor succes og Tommy Ahlers fik ved det efterfølgende valg 26.420 personlige stemmer. Til sammenligning fik Jakob Elleman-Jensen i år knap 21.000 personlige stemmer. At Ahlers så lidt skuffende forlod folketinget i sin valgperiode, skal jo ikke ligge andre til last. 


Vores bud

Ministerforslag

Stine Mølgaard, Jesper Theil Thomsen & Andreas von der Heide.


Erhvervsministeriet

Vores tre bud er alle i deres karrieres forår. De har fra start trodset alder, logik og gået ind i brancher, som de på papiret ikke har forstand på. Et godt eksempel er Andreas von der Heide, der under sin jurauddannelse startede tøjbrandet Les Deux. For når man er Erhvervsminister, arbejder man for at skabe øget vækst og velfærd i Danmark ved at sikre, at borgere og virksomheder oplever gode vilkår og rammer for vækst uagtet af branche. Det giver lidt sig selv.

Her er vores 3 bedste bud på Danmarks kommende Erhvervsminister.
( dontt.dk skal for en god ordens skyld understrege, at vi ikke har talt med personerne i forbindelse med denne artikel.)

Andreas von der Heide:

Andreas er medstifter af Les Deux, og har på 10 år opbygget en af de største kommercielle fashion-succeser i Skandinavien. Han har sammen med sin partner Kristoffer Haapanen vist, at man med en fast tro, mod og hårdt arbejde kan komme langt uden de store penge fra start. Andreas er en mand med et stort overblik, og som fra start af har tænkt stort. Allerede fra starten beskrev han de målsætninger for Les Deux, som de nu har opnået. Men bag den økonomiske bevidsthed gemmer sig et stort menneske. Af folk, der er helt tæt på ham, bliver han beskrevet som en der altid tænker på andre, hjælper hvor han kan og kan se ting i det store billede. På trods af sin unge alder har Andreas allerede en del bestyrelseserfaring, NGO-erfaring, og han er ofte blevet inviteret ind på Christiansborg af typisk de blå politikere til oplæg/rådgivning etc. Han ville være et godt bud, men rejsen med Les Deux trækker nok for meget, og hans nye investorer slipper ham nok heller ikke, hvis det nu var.

Stine Mølgaard Sørensen:

Stine er Co-founder af Radiobotic. Kort fortalt er det en virksomhed, som med machine learning-algoritmer hjælper læger med at aflæse scanningsbilleder i rutinesager. Her er effektiviseringspotentialet enormt og Radiobotic har I deres korte levealder allerede rejst mange millioner. Her har Stine spillet en nøglerolle som CCO i virksomheden til for ganske nylig. Udover det har Stine skrevet bøger, holdt foredrag og siddet i en række bestyrelser. Hun har allerede smagt på det politiske liv i forskellige udvalg og sidder blandt andet med i Dansk Erhverv. Hun bliver beskrevet som en, der kan begå sig overalt, enormt dygtig og hele tiden god til at finde løsninger. Alene det skriger på en ministerpost. 🙂

Jesper Theil Thomsen:

Jesper Theil Thomsen er den yngste af vores 3 forslag med sine 27 år. Han er CEO og medstifter af Soundboks. Den erfaring har han allerede omsat i mere eller mindre grad politisk. Han er  bestyrelsesmedlem i Børns Vilkår, ivrig debattør og har været med til at lave Saga. Saga beskriver sig som en en partineutral ungdomsbevægelse, hvis formål er at engagere og repræsentere ungdommen i demokratiet. Jesper har tidligere fortalt, at han synes, at der er noget galt med den måde, vi udvikler politik i Danmark. Det er blevet alt for populistisk og alt for kortsigtet.

Vi er sikre på, at de ville lykkes. Denne artikel er skrevet i håb om, at den kommende Regering tænker nyt og offensivt i de rammer, som denne udfordrende tid tillader.
Husk på, hvor de fleste iværksættere selv starter.

Hvad tjener ministre i Danmark?

 

Ministrene tjener ikke det samme. Statsministeren er naturligvis “topscorer” og tjener 1.667.972,23 kr. og den dårligst betalte minister tjener 1.334.377,79 kr.

 

Hertil følger en række tillæg, fordele, eftervederlag og pension. 

Kulturministeriet halter!

I næste uge kigger vi nærmere på Kulturministeriet, hvor vi har 2 gode bud.


Tilmeld gratis

Continued….

Du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev her.
En ugentlig opdatering om kultur, branding, iværksætteri & inspiration.