København har færrest idrætsfaciliteter pr. indbygger end nogen anden kommune i Danmark. Det har længe været velkendt, at børn og unge skal igennem længere ventelister, inden de kan starte til f.eks. fodbold.

DBU offentliggjorde sidste år, at der i de 12 største fodboldklubber i København var over knap 2500 børn på venteliste.

Men det har et hold af dygtige arkitekter fundet løsningen på. Virksomheden Werk Arkitekter har nu præsenteret en plan, hvor man kan stable boldbaner ovenpå hinanden, så de kommer til at udgøre et slags sportstårn. Werk Arkitekters kreative direktør, Thomas Kock, fortalte i Politiken i sidste uge, at håbet er, at København kan blive et foregangseksempel på at løse den udfordring, der hersker i mange andre storbyer. Arbejdet med tegningerne har været en proces, som har varet i 4 år.

Her uddyber han:

“De store pladskrævende sportsgrene er en udfordring i forhold til fortætningen af byerne. Tanken er, at vi kan stable os ud af den. Det her kan vise en løsning. Vi synes, at det vil være en interessant måde at bruge byens kvadratmeter så smart som muligt på.”

“Udover at være social bæredygtig vil den også være miljømæssig bæredygtig. Så den kan bonne positivt ud på alle parametre,” uddyber Thomas Kock til Berlingske.

Werk Arkitekter foreslår selv blandt andet Kødbyen på Vesterbro, Nørrebroparken, Kalvebod Brygge eller parkeringspladserne i Ørestaden som mulige byggegrunde for sportstårne.


Borgmesteren: Der er ikke noget nemt svar her!

Som beskrevet tidligere, er mangel på fodboldbaner et stort problem i København. Til Berlingske har Københavns kultur- og fritidsborgmester, Mia Nyegaard (R) tidligere udtalt:

“Sammenligner man adgangen til fodboldbaner pr. indbygger med tal fra provinsen, så er hovedstaden cirka 400 11-mands fodboldbaner bagud. Og hvis man kigger på et kort over København, så er det »svært at anlægge 400 fodboldbaner, lige meget om det skal være kunstgræs eller ej.”

“Der er ikke noget nemt svar på det her. Det kræver reelt en bedre langsigtet planlægning af Københavns idrætsfaciliteter at arbejde os ud af de her udfordringer.”


Tilmeld gratis

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.