I over 100 år har De Konservative haft magten på Frederiksberg. Men ved sidste kommunalvalg, var det ved at skride. Det borgerlige flertal vandt kun med 168 stemmer, og den daværende borgmester Jørgen Glethøj kunne puste lettet ud. I 2019 gav han så selv stafetten videre til den nuværende borgmester Simon Aggesen. De seneste meningsmålinger ser fornuftige ud for Aggesen, men der er ingen tvivl om, at det igen bliver tæt. 

Derfor bliver de store esser smidt i slutspurten, og et af dem var uden tvivl et postomdelt brev til alle borgere på Frederiksberg fra iværksætterløven Jesper Buch. 

I brevet lyder det blandt andet fra Jesper Buch: 

“Vores borgmester Simon Aggesen er hårdtarbejdende, og har tårnhøje ambitioner for byen og et kæmpe drive. Faktisk hjælper jeg ham lidt. Vi vil sammen forsøge at gøre Frederiksberg til Danmarks førende iværksætterby.

Husk nu på at velfærd ikke bliver skabt på Rådhuset. Velfærd bliver skabt af virksomhederne og alle dem, som kaster sig ud i livet som iværksættere. Og alle dem, som står op for at gøre verden til et bedre sted hver eneste dag. Det synes jeg, at vores borgmester gør. Det er politikernes opgave og ansvar at fordele den velfærd du skaber på en rigtig og ordentlig måde.”

Er du glad for at bo på Frederiksberg? Så husk det ikke er kommet af sig selv. Det er kommet af 112 års konservativ ledelse, en masse ambitioner og eksekvering.”

Og slutter af med en direkte opfordring:

“Jeg bor på Frederiksberg, og derfor stemmer jeg konservativt. Det synes jeg også du skal gøre. Folketingsvalget er ikke det samme som kommunalvalget. Husk det!”

Socialdemokraterne har ikke iværksætteri på agendaen

Mens iværksætteri og erhvervslivet har stor plads hos De Konservatives valgprogram, så er det andre ting, som konkurrenterne fra Socialdemokatiet har vægt på. Faktisk har de slet ikke nævnt ordet “iværksætteri” i deres 14-siders valgprogram.

Dontt.dk har har forelagt observationen for borgmesterkandidat fra Socialdemokratiet Michael Vindfeldt. Vi ville gerne have spurgt ham om følgende:

1) Hvorfor er iværksætteri ikke nævnt i det “valgprogram” som du går på valg til ?
2) Er iværksætteri ikke en stor del af Frederiksbergs fremtid?
3) Din borgmesterkonkurrent har stor fokus på iværksætteri. Er det ikke nødvendigt?
4) Hvad er dine egne ambitioner for iværksættere på Frederiksberg?

Det ønskede Michael Vinfeldt ikke at svare på, men sendte i stedet følgende:

Jeg mener, at iværksætteri skal inkorporeres i mange af de forslag, vi stiller i vores valgprogram.

Vi vil:

  • Understøtte grøn iværksætteri på hospitalsgrunden. 
  • Poste penge i grønne løsninger og grøn iværksætteri.
  • Vi skal sætte iværksætteri på skoleskemaet. Flere skoler herunder Skolen på Grundtvigsvej har fag, hvor iværksætteri indgår som tema. Det skal udbredes. 
  • Vi har rigtig mange et- og to- mands virksomheder på Frederiksberg, og det er et stort ønske herfra, at vi understøtter, at flere får lyst til at kaste sig ud i iværksætteri.

Mere om "VALG 21":

Ole Birk Olesen: Vi skal have en mere moderne og effektiv kommune. Læs her.
Trine Labuhn: Frederiksberg skal være Danmarks førende iværksætterby. Læs her.
Emile Andersen-Ranberg: Jeg sidder ikke på hænderne. Læs her.
Hvad skal der ske med Frederiksberg Allé? Læs her.


Gratis

En ugentlig opdatering om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.