Samtale med Trine Labuhn. 

I dag kan du komme tættere på Trine Labuhn, som stiller op på Frederiksberg for første gang. Den unge profil bliver af sine tætte beskrevet som dygtig, hårdtarbejdende og yderst loyal overfor partiet. Hun er født i 1989 og arbejder til daglig for Dansk Industri. Hun har været særdeles synlig og aktiv i hele valgkampen, som ser ud til at blive en gyser på Frederiksberg.

Her kan du møde Trine i en samtale med dontt.dk;

Hvem er Trine?  

En 32-årige madentusiast med hang til det lækre i livet. Jeg er uddannet advokat med speciale i arbejds- og ansættelsesret og bor med min forlovede på Frederiksberg. Jeg nyder byens kulturliv sammen med mine venner og familie, men også meget gerne naturen. Og så jeg elsker jul!

Denne artikel er lavet i forbindelse med kommunalvalget 2021.

Har det altid “stået” i stjernerne, at du ville være politiker? 

Absolut ikke. Jeg er dog vokset om med valgsnitter og valgaftener som en stor begivenhed, hvor familien var samlet om dette. Det har aldrig været en mulighed at blive væk fra stemmeurnerne.  

Jeg valgte aktivt at flytte til Frederiksberg, fordi det er en grøn og mild storby midt i hovedstaden og så havde byen metro! Ligeledes er kommunen velfungerende og effektivt drevet. Det stemmer ret godt overens med mine værdier, så det faldt mig egentlig overraskende naturligt at stille op.

Hvad er din “driver” som politiker?  

Jeg opfatter ikke mig selv som politiker, så det er ganske givet et svært spørgsmål. Kan jeg svare hverdagen? For mig skal den fungere. Frederiksberg skal fortsat fungere. Og jeg er ret optaget af balancer – jeg ønsker en mangfoldig by, med gode frie valgmuligheder for borgere. Frederiksbergs borgere er i undersøgelser meget tilfredse med kommunen og den service de oplever. Jeg tror faktisk de fleste er rigtig glade når de træder udenfor deres hoveddør og det er klart en driver for mig at fastholde denne tilfredshed.  

Hvordan ser din hverdag ellers ud? (Udover dit politiske virke) 

Jeg arbejder i Dansk Industri, hvorfor jeg tilbringer en del tid på kontoret fra mandag til fredag. Og så sker det ikke sjældent, at jeg drikker et glas vin med gode kollegaer. Hvis jeg er heldig indeholder dagen en løbetur eller en lang gåtur med en veninde. Altid god mad – jeg dyrker meget byens madscene.  

Hvad er din ambition for byen?  

Jeg er optaget af at udvikle byen roligt, der hvor det giver mening og med respekt for byens historie. For mig at se er det også afgørende, at det hænger sammen økonomisk – balancen mellem lav kommuneskat og høj kommunal service. Frederiksberg har gode handlingsplaner for fremtiden, og jeg vil gøre mit til at kunne starte 2030 med at være CO2-neutralt. Jeg ønsker i høj grad at passe på byens naturliv med fokus på grønne og bæredygtige løsninger og mere bynær natur. Jeg ønsker også at passe på erhvervslivet og jeg har en ambition om at Frederiksberg skal være Danmarks førende iværksætterby. Som nævnt er jeg optaget af hverdagen, der hvor du lever livet. Derfor vil jeg gerne passe på byens kultur- og fritidsliv. Og så skal Frederiksberg fortsat være konservativt ledet. Det er ganske enkelt én af de primære årsager til at jeg engagerede mig i lokalpolitik.  

Hvor lang tid har du boet på Frederiksberg? 

Jeg har boet på Frederiksberg i 13 år.

"Jeg ønsker også at passe på erhvervslivet og jeg har en ambition om at Frederiksberg skal være Danmarks førende iværksætterby."

Trine Labuhn i samtale med dontt.dk

Hvad mangler Frederiksberg?  

Grundlæggende synes jeg Frederiksberg er ret gennemført. Jeg ser dog gerne en styrket biodiversitet. Vi kan sagtens fastholde det smukke Frederiksberg samtidig med vi tænker rekreativ og vild bynatur. Vi er allerede på vej i den rigtig retning, men eksempelvis er madspild en af de største klimasyndere, og det kan lyde banalt, men der er stort potentiale i at fokusere på dette. Madkultur er noget af det, som binder os sammen. Jeg kunne derfor godt tænke mig et høstmarked med fokus på lokale råvarer i sæson.  

Dronning Margrethe - gigantisk stilikon

Hvad er din personlige ambition for din egen politiske karriere?  

Kan man overhovedet kalde det en karriere før den reelt er begyndt? Mit mål er at blive valgt til kommunalbestyrelsen, så jeg kan være med til at gøre en forskel for den by, som jeg holder så utrolig meget af. Jeg er meget ydmyg overfor den potentielle opgave, men også ret ansvarsbevidst og jeg mener, at jeg har kompetencerne til at lykkedes.    

Hvem / hvad bliver du inspireret af?  

Dedikerede mennesker. Og Dronning Margrethe – gigantisk stilikon.  

Hvordan ser dit medieforbrug ud? 

Jeg bruger primært mobilen og min computer. Jeg lytter til podcasts, er på sociale medier og holder mig opdateret via nyhederne og online avisadgang. Jeg får dog leveret den fysiske avis i weekenden og det dropper jeg aldrig, ligesom jeg foretrækker at læse bøger fysisk. Jeg streamer musik og så ser jeg sommetider tv.  

Hvad er det første du gør om morgenen?  

Slår mit vækkeur fra. Dernæst er jeg ofte heldig at få serveret en kop kaffe på sengen. Alternativt er det mig, der serverer kaffen…