Plantebaserede alternativer og tilvalg er en voksende del af menukortet hos IKEA Danmark. Fremover kan sultne kunder også nyde en plantebaseret udgave af den populære IKEA hotdog.

Vi kender den alle sammen. Den billige IKEA-hotdog, som velfortjent kan nydes efter en tur i det svenske varehus. Nu bliver menukortet opdateret, så der også findes en plantebaseret udgave af IKEA-Hotdogen.

Ikea i København

"Det har været vigtigt for os, at både smag, tekstur og knækket på pølsen minder så meget om den traditionelle hotdog, som overhovedet muligt."

Peter Broholm, “Country food range and supply leader” hos IKEA Danmark, fortæller:

“Vi arbejder løbende på at udvide vores menukort, og den plantebaserede hotdog har været under udvikling i længere tid. Det har været vigtigt for os, at både smag, tekstur og knækket på pølsen minder så meget om den traditionelle hotdog, som overhovedet muligt.

Han fortsætter:

“Det var særligt udfordrende at få den helt rette konsistens. Den klassiske hotdog har en hinde om kødet, der giver et karakteristisk knæk, når man tager en bid. Den sanseoplevelse ville vi gerne efterligne med den plantebaserede udgave, og det synes jeg heldigvis også, at vi lykkes rigtig godt med.”

Den plantebaserede hotdog er kommet “på kortet” fra i dag og koster 12 kr.
Brød og dressing er stadig, som du kender det. Pølsen er lavet på risprotein, løg, æble, salt og peber. Derudover er der tilføjet røg, som giver den plantebaserede nyhed en karakteristisk smag af grillpølse.

IKEA-hotdog

Vi testede den

En re-lancering af noget så københavnsk som en hotdog kalder naturligvis på en smagsprøve.

Man er i hvertfald ikke i tvivl om hvilken pølse, der er den plantebaserede. Den ligner en ukogt/grillet pølse fra køledisken. Det trækker lidt ned. (Se det uredigerede billede nederst i denne artikel.) 

Da den heller ikke har ramt “grillen”, mangler den klassiske grill-pølsesmag. Det trækker ned.
Men det trækker kun ned fra absolut topkarakter. For selvom det var med en stor portion skeptis, at den blev prøvesmagt, har den stort set samme smag som den traditionelle hotdog.

Så du kan roligt tage det klimavenlige valg, næste gang du er i IKEA.

Ikea hotdog

Den plantebaserede vs. alm. ristede hotdog i IKEA.


Tilmeld gratis

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.