Næste stop: San Siro
Næste stop: Wembley
Næste stop: Amsterdam ArenA

I udlandet er det ofte set, at tog/metro/underground/tube stationer tæt på byens største fodboldstadioner hedder stadionnavnet. Eksemplerne ovenfor er få blandt mange.

Men sådan er det ikke i København, på trods af at der faktisk er 2 metrostationer indenfor 5-600 meters gåafstand (Trianglen og Vibenshus Runddel).

Byerne brander sig igennem de store stadions og bruger altså ikke klubbernes navne, så det er ikke fordi vi skal ud i, at metrostationen skulle hedde F.C. København.
Men hvorfor ikke “PARKEN”?

Parken har udviklet sig til at være et samlingspunkt for hele byen og aldrig været så besøgt før som nu. Tidligere i år fortalte Jacob Lauesen, direktør i PARKEN, at man budgetterer med 1 million gæster i 2023. (Læs her.)

Derfor vil der ikke kun være tale om et branding-aspekt, men også et praktisk, når gæster til Landsholdet, koncerter og Champions League-gæster kommer til København. Det vil uden tvivl være en hjælp til turister og udeholdets fans.

Derfor bør vi naturligvis have en metrostation i København, der hedder PARKEN!

Metro

Metroselskabet: Så let er det bare ikke

Tanken er allerede tænkt. Men hvad taler imod? Vi spurgte Sofie Karen Lindberg, som er Chef for kommunikation og marketing i Metroselskabet. Hun fortæller:

“Tanken er tænkt, ja. Metroen er jo til hele byen, så derfor er princippet for stationsnavne og undertitler som udgangspunkt, at de skal knytte sig til en entydig destination af en størrelse og med en vis afstand.

Vi undersøgte i sin tid relevante undertitler til Trianglen, som er den nærmeste metrostation til Parken. Her er Parken dog ikke entydig destination, da fx også Rigshospitalet ligger indenfor nogenlunde samme afstand. Derfor har Trianglen ikke fået en undertitel. Dertil kommer, at ift. Parken ser vi gerne, at alle tre metrostationer (PHP, VHR, TRI) kommer i anvendelse ifm. store events i hensyn til crowds. Dette taler derfor også imod at navngive én station Parken.

Vi arbejder meget med branding og er også i den forbindelse i dialog med FCK og Parken.

Det er i udgangspunktet selskabet, der bestemmer, men større forandringer vil skulle vendes med vores ejerkreds Københavns Kommune, Frederiksberg og Transportministeriet.”


Hvad synes du?

Hvad synes du? Bør man tænke alternativt / anderledes og få det til at lykkedes?

Skal København have en metrostadion, der hedder PARKEN?


Tilmeld gratis

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.