Mød Ida Lambach.
Danmark er i gang med en genåbningsplan. Tempoet fra nogen kan diskuteres. Men en ting er sikkert. Hos landets creators, iværksættere med mange flere bliver der arbejdet på højtryk. Alt bliver vendt, prøvet og undersøgt. I en lille serie af 5 fortæller 5 forskellige om deres hverdag under coronakrisen og hvad de har lært.

I dag kan du møde Ida Lambach, som er CEO og partner i studentCrew.
studentCrew har siden 2017 hjulpet tusindvis af studerende i arbejde.

Tidligere i denne serie:
Mød Rasmus Ankersen. ( Forfatter, keynote speaker, bestyrelsesformand og sportsdirektør i Brentford. )

Hvad er status for Ida Lambach?
Vi har som mange andre virksomheder mærket en markant nedgang i aktiviteten på stort set alle vores afsætningskanaler, og det påvirker selvfølgelig vores arbejdsgange. Jeg besluttede at tage i eksil i sommerhus i en wekeend. Jeg endte med at blive der i en måned og køre hjemmekontor derfra 😉

Hvordan ser dine arbejdsdage ud pt.?
I øjeblikket foregår det meste hjemmefra. Vi har kun et par enkelte dage om ugen nu, hvor vi sidder sammen på kontoret. Jeg har ikke lige så travlt med kundedialoger, møder og levering som under ”normale” omstændigheder, og det giver plads til at fokusere på strategiske og langsigtede initiativer.

"Helt overordnet er uvisheden det mest bekymrende"

Ida Lambach om coronakrisen.


Usikkerheden er frustrerende!

Hvad har krisen lært dig til nu?
Krisen har lært mig, at den organisation, vi har bygget op, er baseret på rigtige antagelser om, at fleksibilitet i organisatoriske strukturer er alfa og omega. Hvis studentCrew havde store faste omkostninger med lav grad af reversibilitet, så havde denne periode været rigtig dyr for os. Det scenarie står vi heldigvis ikke med. Vi har med hjælpepakkerne kunne skabe en løsning, som gør, at vi uden problemer kan holde skruen i vanden og snuden i sporet indtil efteråret. Desværre, er jeg helt klar over, at dette ikke er virkeligheden for mange andre ildsjæle i det danske erhvervsliv.

Hvad bekymrer dig mest i denne krise?
Det, der er bekymrer mig mest i forhold til studentCrew, er de økonomiske konsekvenser nedlukningen har for mange af vores samarbejdspartnere – i særdeleshed inden for eventafvikling og restauration. Vi samarbejder med nogle af landets største venues og eventbureauer og deres forretningsgrundlag er forsvundet på meget kort tid. Jeg håber virkelig, de kan overleve.

Helt overordnet er uvisheden omkring, hvornår eller om de normale forhold vender tilbage også bekymrende. Det kan være, at vi, som mange af de kloge i aviserne siger, skal regne med en ’ny normal’.

Hvad er dine vigtigste teknologiske værktøjer i denne tid? ( apps, programmer eller lignende)
Vi arbejdede også før Corona-krisen med online værkstøjer som Google Drev, Salesbox m.fl. som gør det nemt, at holde overblik over de forskellige arbejdsprocesser.

STORT INTERVIEW!

Har du læst?

Vores store interview fra sidste år. En snak med Ida om, da hun med sin partner stiftede virksomheden med kun 9.000 kr. på lommen. om “sulten.

“Jeg tror, rigtig mange på min alder går med en god idé eller drøm om at starte et projekt, men stopper ved idéen eller drømmen……”

LÆS DET HER. 

"Jeg forventer af andre, at de altid gør sig umage. Præcis som jeg forventer af mig selv."

Ida Lambach