Samtale med Petra Kleis om hendes arbejdsliv … og vaner. 

I dette afsnit af “arbejdsvaner” møder du Petra, som er en af Danmarks mest eftertragtede fotografer. Den 39-årige fotograf bor på Nørrebro med sin kæreste og deres tvillingepiger.

I dag kan du komme tættere på Petra Kleis’ hverdagsliv.


Hvad har du mest travlt med for tiden? 

“Svært at sige, hvad jeg har mest travlt med, der er bare generelt en del at lave. Jeg er i en proces, hvor jeg skal udgive en bog til December med en del af mine portrætter gennem de sidste 10 år. Det er en anelse stressende! At udgive bøger er bare stressende! Det er et gigantisk arbejde.”

Petra Kleis

Hvilket projekt ser du mest frem til pt.? 

“Her må jeg igen vende tilbage til bogprojektet. Det giver mig så meget at se, hvordan det tager form. Det er både et glædeligt og et lidt tåkrummende tilbageblik. Jeg har været væsentlig dårligere til mit arbejde end jeg er nu.. Halleluja for udvikling.”

Hvornår/Hvordan er du allermest effektiv i dit arbejde? 

“Det er jeg nok fra 8-13 sådan helt konkret. Jeg er generelt et ekstremt effektivt menneske, fordi jeg ikke ejer et gram tålmodighed.. Jeg er klart A-menneske, der godt kan lide at få gjort en masse så tidligt som muligt. Hurtigere!!!..”

Er du “på” mailen om aftenen? 

“Det er jeg nok desværre.. Det er ikke noget, jeg er stolt af. Jeg vil sige, at det ofte kommer an på graden af “vigtighed” forstået på den måde, at hvis der sidder en eller anden frustreret producer med et kæmpe projekt, der ikke kan komme videre, før jeg svarer, så gør jeg det ofte. Jeg gad godt, at man kollektivt kunne sige; efter kl. 17, der træder vi alle sammen væk fra vores mail.”

"Og jeg spiser enormt meget frokost fra WOLT, ind over min Mac.."

Hvilke 3 apps bruger du mest på din iPhone? 

“1.Instagram (Har et kæmpe had/kærlighedsforhold til den app.. ) Jeg hader, at det efterhånden føles som om, at alle skal sælge dig et eller andet, det er sgu ret anstrengende.. ! Mindre sponseret, mere oprigtighed. 

2.YR – En vejr app der fortæller dig, om dit shoot kommer til at gå fremragende, eller om du er fucked.

3. pladsen bliver delt mellem Spotify og Wolt.. Mest stolt af førstnævnte.. Jeg lytter til enormt meget musik, når jeg sidder på mit kontor.. Og jeg spiser enormt meget frokost fra WOLT, ind over min Mac ( …),  når jeg sidder på mit kontor. Not proud!”

Hvordan er dit skrive/arbejdsbord indrettet? 

“Mit skrive/arbejdsbord er en rigtig god indikator på, hvor stresset jeg er. Jo mere rod, jo mere stress. Når jeg har bare en anelse overskud, går jeg straks igang med at rydde op i gamle poser fra laboratoriet, kaffekopper, slikpapir, to-do sedler og alt mulig andet sært, der har hobet sig op. Men mit bord er basicly en stor skærm, jeg kobler min Mac til, to store harddisce og en printer.”

Hvordan er din morgenrutine? 

“Den er stressende.. Det er ikke paradis at få to på 7 i skole til kl. 8 selvom man bor 6 min. fra skolen. I weekenderne er den heldigvis stille og rolig og begynder allerhelst med pandekager med flødeskum.”

Mere?

Vi har tidligere lavet et stort interview med Petra. Det kan du læse her:
 Petra Kleis: Jeg siger “nej tak” til job, hvor jeg kan mærke, at jeg er “ligeglad”

LÆS INTERVIEWET HER.

Du kan læse flere afsnit af Arbejdsvaner her.


Tilmeld gratis

Continued….

Du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev her.
En ugentlig opdatering om kultur, branding, iværksætteri & inspiration.