Det ambitiøse og internationalt hypede danske cykelfirma Mate er kommet ud af 2022 med et kæmpe millionunderskud. I deres selskabsstruktur har de 3 selskaber, der alle kommer ud med underskud. For selve driften går man ud af 2022 med et underskud på 90,5 millioner kr., og i de to andre selskaber (Mate Mothership og Mate World) hedder resultatet hhv. 84,3 og 115 mio. kr. i underskud.

Men der er stadig optimisme at spore i virksomheden. Anders Kaasgaard, der er bestyrelsesformand i Mate skriver om regnskabet:

“Generelt har 2022 været et svært år for alle ebike-selskaber. Vi åbnede flere butikker i England, hvilket viste sig at være rigtig dårlig timing, fordi markedet samtidig faldt. Det var en dyr oplevelse og hovedårsagen til, at det ser ud, som det gør nu”


Mate bike
MATE

"Vi tror på driften kan fortsætte"

Omkring fremtiden siger Anders Kaasgaard til Finans:

“Vi tror på, at driften kan fortsætte. Det kan ikke ses i tallene for 2022, men der er tilført kapital i 2023. Vi har lavet en del ændringer i forretningen og ændret i både ledelsen og bestyrelsen for at sætte en ny kurs fremad, og den kurs har vi tiltro til.”

Han understregner, at man f.eks. fik en kapitalindsprøjtning på 20,3 mio. kr. fra investorer i juli måned.

Mate Bike blev stiftet i 2016 af søskendeparret Julie Kronstrøn Carton og Christian Adel Michael.

Deres “klapcykel” er kendt i hele verden. Mate kom frem via crowdfunding på Indiegogo. Her solgte virksomheden cykler for 115 mio. kr. til hele verden. Blandt investorerne i selskabet er den amerikanske rapper Jay-Z og Millie Bobby Brown fra Netflix-serien Stranger Things.

Sidste år lancerede Mate en  el-ladcykel. Vi var med til præsentationen. Det kan du læse om her.

MATE SUV NAVY


TILMELD GRATIS TILMELD GRATIS TILMELD GRATIS

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.