Kommentar: Har Lars Seier været den vigtige ligevægt mellem bestyrelse, direktion og ejerskab?

“Vi skal have noget mere gang i den. PARKEN skal være et eftertragtet sted for københavnerne.”

Så præcist var budskabet fra Lars Seier, da han for knap 225 millioner kr. overtog 22,5 % af aktierne i PARKEN/F.C. København.

Dengang var der i snit ca. 15.000 tilskuere. Nu er der alene i sæsonkort solgt knap 23.000 til den kommende sæson, der starter i denne weekend.

Det er næppe Lars Seiers ord på pressemødet eller arbejdsindsats, der har spillet den store rolle. Men det er det mandat, som er blevet givet fra ejerne/bestyrelsen og dermed også Lars Seier. Han er blevet en direkte oversætter mellem den daglige ledelse og de andre aktionærer med Erik Skjærbæk og Karl Peter Porsgaard som de mest markante.

De er kort sagt mere afstemt med den nuværende direktion end den forrige.
Mandatet er der i den grad givet til direktøren for alt udenfor kridtstregerne, Jacob Lauesen. Han har leveret dokumenterede resultater og bliver ved med at sigte større. Som han for et halvt års tid siden sagde til dontt.dk:

“Jeg mener af hele mit hjerte og hjerne, at i København er vi kun lige begyndt.”

Lars Seier

Jacob Lauesen

Jacob Lauesen


Erik Skjærbæk lytter

Tilsæt så, at man for første gang i mange år har fået en bestyrelsesformand, der kan tage fat (og her tænker vi ikke på hans badehotel..) og har et ry for nærmest manisk at sætte sig ind i de ting, han arbejder med. Han er benhård og aldrig tilfreds med “næsten godt”. Han får ting til at ske ligesom Jacob Lauesen, og det har vist sig at være den perfekte kombination for FCKs kommercielle sider. At den ene så har en lidt mere galant måde at udtrykke sig på har nok heller ikke lidt nogen skade….

Konklusionen må være, at Lars Seier har skabt den rette ligevægt mellem bestyrelsen, direktionen og ejerskabet (og måske også fans, som han taler meget direkte til/med..). Han er på papiret kun en del af ejerskabet, men han forstår sproget begge parter taler – og to ting er sikkert med den oftest kritiserede Erik Skjærbæk:

Erik Skjærbæk lytter på Lars Seier, og Erik Skjærbæk elsker, når folk levererer og eksekverer på det, de siger. Det gør Jacob Lauesen, som i øvrigt selv kommer fra Svendborg ligesom Skjærbæk.

God sæson!

Du har netop læst formatet "dontt.dk mener."

 Formatet "dontt.dk mener" er udtryk for dette medies holdninger og deltagelse i vigtige samtaler. Det kan være om samfundet, dansk politik, økonomi/vækst, kultur og det liv, vi lever i 2023.Tilmeld gratis

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.