– Vi mødtes, fordi jeg kender hans kæreste, Marie-Louise, fra gymnasietiden. De ville gerne smage en DAN:SK, og så førte det altså til, at Lukas gerne ville investere.”

Sådan lød det fra Kasper Kriby tilbage i marts 2021, da nyheden om at den danske verdensstjerne Lukas Graham havde investeret i hans virksomhed DAN:SK. Nu har partnerne skrevet endnu et kapitel til historien og lanceret en “Lukas Graham variant” til sommeren.

I den forbindelse tog vi en snak med Kasper Kriby. 

Kasper, I har netop lanceret en ny smag med hindbær og rabarber. Kan du fortælle lidt om processen, hvor meget Lukas Graham har været involveret, og hvorfor det blev den smag?

“Lukas har været meget involveret i både udviklingen af designet på dåsen samt valget af smage til denne variant. Vi har arbejdet med en del forskellige udkast til dåsen, men i sidste ende følte, vi at det ville være ideelt at benytte hans ’trademark’ på hans album, nemlig det ikoniske maleri ‘Damen med flaskerne’ af Lars Helweg. Dette, følte vi, gav en god rød tråd mellem Lukas og DAN:SK – og dertil føler vi også, at det endelige design ‘popper’ dejligt meget rent visuelt. 

Angående det endelige valg ift. smagsvarianten, så ville vi gerne ramme en løsning, der ‘visuelt’ matchede den pink baggrundsfarve på dåsen (Lukas’ kommende album er The Pink Album), samt benytte smage der emmer af DAN:SK sommer – dertil følte vi også, at det var passende at DAN:SK brandet ville kunne tilbyde en variant med smag af bær.”

Hvor lang tid tager det at udvikle? Fra ide til den står i butikken? 

“Vi har længe gerne ville aktivere samarbejdet mellem Lukas og DAN:SK, men grundet skærpende omstændigheder – som forhåbentlig nu kun ligger fortiden til – har vi ikke kunnet eksekvere på dette. 

Ved årsskiftet følte vi, at tiden var rigtig ift. at udleve disse tanker, da både Lukas’ The Pink Album udkommer til sommer og hans DK Tour ‘In The Round’ løber af stablen. Så processen har taget godt og vel 5 måneder, hvilket (for os) er lidt længere end normalt – og længere end ønsket – men Covid19 sætter stadig sit præg på branchen, når det kommer til anskaffelse af materialer og råvarer, hvilket har betydet længere leveringstid på disse – og derfor en forlænget produktionstid.”

"Ved årsskiftet følte vi, at tiden var rigtig ift. at udleve disse tanker, da både Lukas’ The Pink Album udkommer til sommer og hans DK Tour ‘In The Round’ løber af stablen."

Kasper Kriby (th.)

Hvordan er den nye variant blevet modtaget af kunderne? 

“Nu har varianten kun ‘været i live’ i små 2 uger, så vi afventer stadig juryens beslutning. Dog er den umiddelbare feeling særdeles positiv, og efterspørgslen for en co-lab variant som denne er helt sikkert til stede. Så vi håber, at denne lancering kan være med til at sætte lidt skub i kategorien efter nogle hårde år med nedlukning.”

Hvordan går det ellers hos jer? 

“Nu skal det jo ikke ende med at blive en stor klynkeartikel, men vi må blankt erkende, at Covid19-perioden, som for så mange andre, også har været særdeles hård for vores lille start-up. DAN:SK er udviklet med henblik på sociale begivenheder, og dette er jo præcis, hvad vi i ikke har haft så mange af, siden vi startede forretningen. Det har sat sine spor på både forretningens udvikling, men også vores muligheder for at markedsføre kategorien, Hard Seltzer (Læs: Danskvand, alkohol og et twist af naturlig smag). 

Når dette er sagt, så ser vi jo så også, at danskerne (og verden generelt) virkelig har savnet at komme ud og nyde livet som før pandemien, og dette håber vi også at kunne drage fordel af i den kommende periode. Vi vil over sommeren både være til stede på samtlige af Lukas’ In The Round koncerter i hele Danmark, samt til dette års udgave af Musik i Leje i Tisvilde. Det glæder vi os møg meget til!”

 Vi har tidligere interviewet i Kasper i vores serie “Creators”. Her fortæller Kasper om DANSK og hans store ambitioner for virksomheden. Læs den her.


Tilmeld gratis

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.