Endelig! På Island er det langt om længe slut med restriktioner for borgerne, og folk udefra (med vacciner) er velkomne helt uden test, isolation osv. Et endeligt “bye bye” til lockdown og rejseforbud.

I Island er det slut med restriktioner indenlands og alle med vaccine er velkomne uden test, isolation mv.  Det er slut med lockdown og rejseforbud.

Det fejrer Visit Iceland med en ny og anderledes fortælling om Island, som blandt andet det danske bureau Essencius har været med til at udvikle og få “ud at leve”.

Og leve gør den! Omdrejningspunktet er “Sweatpant Boots.” Den islandske rapper Cell7 og tidligere producer for Stop Wait Go, Ásgeir Orri Ásgeirsson, indspillet en musikvideo ’The Sweatpant Boot Song’.

Se og lyt her: 

Pop-up-shop

Island vil have verden til at skille sig af med de triste corona-outfits, ikke mindst de notoriske lockdown-sweatpants, og byde velkommen til eventyr. Derfor kan du nu få omdannet dine lockdown-joggingbukser til et par helt personlige vandrestøvler i den islandske hovedstad.

I over et år er rejselysten blevet kvalt i begrænsninger, men nu står rejseliv og eventyr igen på dagsordenen. På Rainbow Road i centrum af Reykjavik vil pop-up-butikken ’The Sweatpant Boots’ være åben i hele juli. Butikken tilbyder at omdanne udslidte lockdown-joggingbuker til et par helt særlige, eksklusive limited-edition vandrestøvler. De unikke vandrestøvler er lavet i samarbejde med Will’s Vegan – et bæredygtigt og miljøvenligt støvlemærke. Støvlen er udviklet og designet af den islandske designer og grundlægger af Another Creation, Ýr Þrastardóttir. I løbet af den måned pop-up-butikken har åbent, vil der blive fremstillet tre par Sweatpant Boots dagligt. Støvlerne er gratis.

Besøgende, der bestiller tid til pop-up-butikken og dukker op med en gyldig flybillet, der viser, de er ankommet til Island fra d. 24. juni og frem, får på næsten magisk vis forvandlet sine gamle, trætte joggingbukser til et par vandrestøvler og det overskydende stof bliver til den taske, støvlerne skal bæres hjem i. Pop-up-shoppen åbner 1. juli.

Sig rituelt farvel til lockdowntiden – skab nyt

Zoe Aston, der er psykoterapeut og har fokus på mentalsundhed, fortæller at det faktisk gør godt, at tage afsked med lockdown-symbolet:

De næsten 18 måneder med lockdown har påvirket os mentalt. Mange har haft det svært med begrænsningerne, og vi har fundet en slags trøst i fx bløde bukser og sutsko. Men bukserne er også blevet et symbol på den ’rille’, vi har kørt rundt i. Nu hvor tingene ændrer sig, vil det føles rigtig godt at tage noget symbolsk fra lockdown-perioden og skabe noget andet og nyt af det. Det kan fx være et par lockdown sweatpants. Upcycling eller kreativ genbrug symboliserer jo, at noget er slut, men også at der noget, vi kan tage med os videre.

Om dine lockdown-bukser bliver til grydelapper, en skopose eller pudseklude til cyklen gør ikke så meget. Det er afskeden, der er central.

Direktør for Visit Iceland, Sigríður Dögg Guðmundsdóttir, siger“I over et år har verden været underlagt nedlukninger og restriktioner, der har gjort livet ensformigt. I Island er vi beriget med et hav af eventyrlige oplevelser – fra de kraftfulde vandfald i syd til de fredelige kyster i øst samt maden, musikken og kulturelle attraktioner, der findes overalt i landet. Og vi vil sørge for, at dem, der er klar til at rejse igen, er klar til at leve livet fuldt ud og tage på lige netop de eventyr, de har længtes efter. Og nogle af de besøgende får ovenikøbet mulighed for at tage på eventyr i deres egne unikke Sweatpant Boots.”


Tilmeld dig vores ugentlig opdatering om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.