Mediet Frihedsbrevet med Mads Brügger i spidsen, slog lørdag formiddag dørene op til udstillingen “Magtens Voksmuseum”.

På Frederiksberggade 6 (Strøget) i København har Frihedsbrevet udstillet 10 voksfigurer af de embedsmænd, der har været indblandet i minksagen.

Udstillingen er fordelt over to etager. Når du kommer ind, finder du et yderst spontant opsat billetsalg, hvor en ung frisk fyr tager godt imod. Han fortæller, at alle medlemmer af Frihedsbrevet kommer gratis ind, mens det for “ikke-medlemmer” koster 99 kr. Frihedsbrevet har til anledningen også fremstillet “Magtens Voksmuseum merchandise” i form af plakater, t-shirts og tote-bags. T-shirtens label afslørede i øvrigt, at det er god kvalitet, da det er lavet af de danske merchandise-iværksættere fra Turtle, som vi tidligere har talt med. (Det kan du læse her.)

Barbara Bertelsen er som Louvres Mona Lisa

På 1. sal finder du resten af de opsatte voksfigurer. Man mærker hurtigt den store nysgerrighed og alvoren i rummet fra de mange fremmødte. Der var politisk summen omkring de forskellige voksfigurer, hvor der blev læst op på sagerne/personerne via Frihedsbrevets opsatte plancher og debatten. Vi overhørte blandt andet en gæst, der nærmest frygtsomt sagde til sin kæreste:

“Hvor er det skræmmende, at de har bestemt så meget, og man stort set ikke kender dem.”

Voksfiguren med Barbara Bertelsen, (Departementschef i Statsministeriet.), er uden sammenligning udstillingens hovedattraktion. Det fungerer som udstillingens naturlige “største iagttagelses-stop”, som var det Louvres Mona Lisa. De færreste går forbi uden et billede eller en selfie af voksfiguren, som i øvrigt er lavet med den detalje, at Barbara Bertelsen er udstyret med 2 iPhones.

Diskussion om selve udstillingens berettigelse er delt, men kvaliteten af voksfigurerne er til topkarakter. De er helt identiske med de rigtige personer, og du skal ikke stirre på dem mere end 5 sekunder for at føle, at de ånder dig i nakken, når du vender dig om. Mads Brügger har tidligere oplyst, at produktionen af voksfigurer har kostet 300.000 kr. og er lavet i Kina.

Popup-udstillingen »Magtens Voksmuseum” af Frihedsbrevet er åben de næste tre uger.

Barbara Bertelsen
Frihedsbrevet
Frihedsbrevet


Tilmeld gratis

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.