Den danske virksomhed First-8 har i dag meddelt, at selskabet får den svenske gigant Presto, med ombord for at realisere ambitiøse vækstplaner – og målet er klart: De vil være størst indenfor deres felt i Norden.

First-8 er specialiseret i brand-, førstehjælps- og sikkerhedsydelser, herunder hjertestartere. Bag virksomheden står Mark Nilsson og Anders Kjærsgaard, som har en baggrund i det danske forsvar, hvor begge er uddannede sergenter. Deres historie går faktisk helt tilbage til 2006, hvor de var værnepligtige ved Den Kongelige Livgarde. Siden fulgte de hinanden som udsendte i Kosovo og videre på Hærens Sergentskole, inden de vendte tilbage til Livgarden for at træne værnepligtige i alt fra førstehjælp til eksercits på Amalienborg.

Det venskab er altså blevet til First-8, som har skabt sig en flot plads på et marked, hvor især Falck nærmest har haft monopollignende tilstande. Det har blandt andet ført til Børsen Gazelle-prisen. Nu er de klar til næste del af deres venskab og eventyr.

"De mødtes som værnepligtige ved Den Kongelige Livgarde".

First-8

Co-founderne af First-8 Anders Kjærsgaard (tv.) og Mark Nilsson.(th.). I midten er det Gustav Paringer, som er M&A Director Presto Group.

Presto er markedsledende i Sverige og har over 30 års erfaring i det samme marked som First-8 har opereret i.

Filip Bjurström, koncernchef for Presto udtaler om handlen:

“Vi er begejstrede for at byde First-8 velkommen i Presto-familien. Sammen vil vi kunne udvide vores produkt- og serviceudbud og imødekomme et bredere spektrum af kundernes behov, herunder levering af hjertestartere. Vi ser frem til en spændende vækstrejse i Danmark og vores fælles mål om at blive den førende aktør inden for brand-, førstehjælp- og sikkerhedsområdet i Norden.”

"Vi er utrolig stolte".

Mark Nilsson, Co-founder hos First-8 udtaler:

“Vi er utrolig stolte og glade for, at Presto har valgt at investere i First-8 og blive en del af vores spændende rejse. Vi ser store muligheder og synergier i samarbejdet, og vi tror, at vores kombinerede ekspertise og ressourcer vil sætte os i stand til at skabe en endnu stærkere og mere konkurrencedygtig virksomhed inden for brand-, førstehjælps- og sikkerhedsområdet. Vores vision er at blive det navn, folk tænker på, når de har brug for førstehjælp, brand- og sikkerhedsydelser i Norden. Vi er overbeviste om, at vores fælles ambition om at blive Nordens største inden for vores felt vil føre til nye innovative løsninger og øget vækst i både Danmark og resten af Norden.”

First-8 blev stiftet i 2015. Virksomheden har kontor i København og Aarhus.
Stiftet af Anders Kjersgaard og Mark Nilsson.

dontt.dk vil i nærmeste fremtid bringe et større interview med Mark Nilsson.

First-8

Tilmeld gratis

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.