Welkom in Amsterdam!

I dag åbner vi op for første by i vores række af “city guides” fra europæiske storbyer. De er hverken fuldstændige eller fyldt op med flere siders information, som du aldrig får “tygget” dig igennem alligevel. Vores guides er en række konkrete tips, som du både kan tage med dig på farten, “on-location” eller bruge som inspiration til, hvor du skal hen næste gang.

Vi starter med Amsterdam, som er Hollands største by. Selve Amsterdam har 860.124 indbyggere og Storamsterdam har 2.332.773 indbyggere.


Du kan komme direkte til guiden her.


Men men men, hvad er mere passende på disse sider end at få en dansk iværksætter bosiddende i Holland til at introducere Amsterdam på dontt.dk.

Her kan du møde Kasper Brandi, co-founder af tøjbrandet LABFRESH. De har både HQ og butik i Amsterdam. Så han kender byen, arbejdslivet og de små hjørner.
Vi har tidligere talt med Kasper om LABFRESH. Hvis du vil læse det, så har vi smidt et par links i bunden af denne artikel.

Bonusinfo: LABFRESH har for få måneder siden åbnet en stor butik på Købmagergade i København.

"Vi lejer altid en båd og sejler gæster gennem kanalerne"

Kasper, hvor mange år har du boet i Amsterdam?

8 år, med en lille pause i Berlin i midten. Jeg boede på det tidspunkt i Dubai og fandt en investor til min første startup. Han boede i Amsterdam, og det er den eneste årsag til, at jeg endte op i denne fantastiske by.”

Hvor er dit yndlings spisested?

Bar Botanique pga. vibes, og Kaas Bar pga oplevelsen med en kæmpe “rolling cheese bar”.”

Dit favorit kaffested?

Saint-Jean Amsterdam, det er 100 meter fra mit hus, og om lørdagen er der et fantastisk open air market (Lindenmark) i samme gade.”

Hvad var det første, du ville vise en gæst i dit Amsterdam?

“Vi lejer altid en båd og sejler gæster gennem kanalerne. Det er er et virvar i sommermånederne med tusindvis af både og smalle kanaler, men det er en del af oplevelsen. Som turist er det nemt at leje både fra fx Sloepdelen eller Mokum boats og styre via en app, der viser hvilke kanaler, der er ensrettede osv.

Dernæst er det Rijksmusem, et af Europas mest imponerende museer, kæmpestort og nyligt renoveret for svimlende 2.8 mia. kroner. Selve bygningen er besøget værd, uanset hvilke udstillinger de har.”

Hvilke Amsterdam-brands er spændende at følge?

“Amsterdam er ikke nede med minimalisme. Til gengæld er de gode til streetwear. Daily Paper, Patta og Filling Pieces er verdenskendte og har imponerende collabs og flagship stores.”

Kom direkte til vores Amsterdam guide her.

Vil du hellere læse mere om Kasper og LABFRESH? Så kom videre her:
 Kasper Brandi: Teknologi gør verden bedre”. Læs her.
 LABFRESH rejser millioner og åbner butik i hjertet af København”. Læs her.

Kasper Labfresh

Kasper Brandi, Co-founder af LABFRESH


Kom direkte til vores Amsterdam guide her.

Vil du hellere læse mere om Kasper og LABFRESH? Så kom videre her:
 Kasper Brandi: Teknologi gør verden bedre”. Læs her.
 LABFRESH rejser millioner og åbner butik i hjertet af København”. Læs her.Tilmeld gratis

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.