“Vi vil være en inspirationskilde til at ville spise mere plantebaseret mad!”

Sådan lød det fra Frederik Waage, der er co-founder af Vital Foods i slutningen af 2022, sidst vi talte med ham. Vital Foods laver “frisklavet plantebaseret mad på farten” i København. De har været i gang i halvandet år nu, og allerede efter 12 måneder blev deres første sted for småt. Derfor er Vital Foods flyttet til en stor flot butik/restaurant centralt i København (Kompagnistræde 41).

Derfor var det naturligvis oplagt med en opfølgende snak med Frederik Waage. Hvor meget betyder deres nye sted, hvordan bliver man partner til modeugen, og hvordan går det overhovedet med plantebaseret mad helt generelt i Danmark? Det kan du få svarene på her.

Frederik, over sommeren flyttede I fra en mindre placering til en ny stor flot restaurant. Hvorfor var det vigtigt for jer? 

”Det var en vigtig del af vores forretningsudvikling også at kunne tilbyde vores gæster et lækkert sted at spise i moderne omgivelser. Vores berettigelse rummer mere, end blot de produkter vi sælger. Vi har stor fokus på fortællingen bag Vital Foods for dermed at kunne skabe inspirationen til at folk får lyst til at spise mere plantebaseret.”

"Vores butik skal være et inspirationsgrundlag og ikke blot en salgskanal af de varer vi sælger"


Frederik Waage

Frederik Waage, Stifter af Vital Foods


Hvordan har jeres kunder taget imod flytningen? 

”De er rigtig glade for det – specielt fordi vi kun havde tre siddepladser i vores gamle butik. Vi oplever især stigende besøg af turister, expats og øvrige internationale gæster, hvilket må bevidne den stigende interesse og udvikling af markedet i de europæiske nabolande.”

Hvad har det betydet for jeres brand? 

”Det har betydet rigtigt meget. Vores butik skal kunne være et inspirationsgrundlag, og ikke blot en salgskanal af de varer vi sælger. Naturligvis i behagelige omgivelser mødt af et yderst venligt personale.”

Man ser jer mere og mere “rundt” i byen. I var blandt andet partner under modeugen. Hvordan kom det i stand? 

”Det var faktisk CPHFW (Copenhagen Fashion Week), som kontaktede os, hvilket vi var meget begejstrede over. Så vidt jeg husker, ledte de efter en madpartner, som udelukkende solgte plantebaseret/vegansk mad, og i den forbindelse faldt de lidt tilfældigt over os. Vi var ikke mere end et par måneder gamle, men de valgte os ud fra vores fælles værdisæt samt ambitionen om at skrue op for den bæredygtige udvikling.”


vital foods
Vital Foods

Hvor har I udviklet jer allermest? 

”Lige nu udvikler vi os mest på medarbejderfronten. Det skyldes, at vi er gået fra en lille take-away butik til en cafe med plads til 30+ gæster. Dertil har vi haft nogle store caterings, hvilket også krævede en betydelig mængde arbejdskraft.”

Hvor langt er vi egentlig i Danmark med plantebaseret mad? 

”Vi er ikke kommet særligt langt, specielt når man tænker på, hvor fremtrædende vi er, når det gælder noget som grøn energi. Kigger man rundt omkring i Europa, ser man markeder, som virkelig vokser f.eks. Amsterdam, London og Berlin. Dog er jeg sikker på, at det kun er et spørgsmål om tid, før interessen virkelig rammer Danmark. Jeg tror, at alt kommer ned til forbrugerne, da det er her, at kræfterne virkelig ligger. Her vil vores opgave være at gøre det så indbydende og attraktivt som muligt at spise mere plantebaseret mad.” 


Læs vores tidligere interview med Frederik Waage, der har været ansat hos Les Deux. 

 Tidligere Les Deux ansat starter nyt madkoncept: Hos Les Deux lærte jeg, at man skal forfølge sin drøm

Læs her.


TILMELD GRATIS TILMELD GRATIS TILMELD GRATIS

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.