Samtale med Nima Tisdal fra Nordic Makers.

Til stor overraskelse for mange forlod den talentfulde og højtprofilerede iværksætter Nima Tisdal sin egen virksomhed Blue Lobster, for at blive direktør for den danske venturefond Nordic Makers. Hun beholdte sine ejerandele, men trak sig ud af den daglige drift. Dengang begrundede Nima det med, at hun trængte til nye udfordringer. Det kan du læse mere om her.

Men som alle forældre siger til deres børn, tiden flyver afsted. Nu er der gået et halvt år og i forbindelse med TechBBQ talte vi med Nima om hendes første 6 mdr. i Nordic Makers.

Nima, hvordan er du kommet i gang med rollen som CEO? 

“Jeg er kommet rigtig godt i gang, synes jeg. Vi kalder både rollen for CEO og Operating Partner, som man bruger mere i investorlandskabet. Jeg blev kastet ud på dybt vand med det samme, og det har selvfølgelig taget lidt tid at få det rette overblik. Men tingene kørte ret godt i forvejen hos Nordic Makers, så det handler mere om at bygge videre på et rigtig stærkt fundament. Så alt i alt en virkelig postiv start.”

"Jeg nyder min hverdag helt vildt meget. Jeg snakker med spændende folk hver dag, ligesom vi to sidder og taler sammen nu."

Nima Tisdal

Hvad har været din største ændring i hverdagen i det nye job? 

“Her er mine kollegaer partnerne. I dagligdagen er det meget mere “bare mig”. Tidligere var jeg vant til et medarbejderansvar. Det er dermed en helt anden hverdag. Jeg har ikke nogen, der spørger mig, hvad skal jeg lave i dag?” Det er et helt andet set-up at arbejde i.”

 Jamen, hvordan ser en hverdag så ud som CEO for Nordic Makers?

“Jeg har mine faste rutiner pr. ugedag. Mandag morgen får jeg et overblik over ugen. Det gør jeg typisk hjemmefra. Her har jeg et kæmpe “board”, hvor jeg prioriterer mine opgaver og muligheder for ugen. Sådan har jeg ting jeg skal igennem for hver dag. Men jeg har fundet ud af, at det også er vigtigt at have en ret stor flexibilitet i min hverdag, for når man arbejder med start-ups, kan der altid være noget, der haster. Derfor skal det være muligt for mig f.eks. at hoppe på et call eller deltage i et møde med kort varsel. Jeg har faktisk færre interne møder end i Blue Lobster. Men ellers handler det jo om at sortere i de mange pitch-deck vi modtager fra start-ups, som er interesseret i en investering. Vi får rigtig mange henvendelser, og jeg er ved at bygge en god proces op omkring dette. Men det er jo også vigtigt, at vi som virksomhed selv er ude og opsøge markedet, f.eks. her til TechBBQ. For os spiller netværket en kæmpe rolle, men det ved du jo selv.”

Du nævnte for mig, at du sidder meget alene. Kan det være et ensomt job?

“Det er helt sikkert mere ensomt end det andet. Men jeg nyder at være lidt mere solo. Jeg har jo masser af møder. Men du har ret i, at jeg sidder meget alene og har mere tid end nogensinde for mig selv. Jeg har en stor frihed i det her. Men min kæreste har da spurgt, om jeg savner kollegaer i dagligheden, men måske er jeg lidt mere introvert end jeg har gået og troet….?” (Efterfulgt af et stort grin ….)


Nima Tisdall

I april sagde du: “Man skal gerne være forelsket i det, man laver”. Er du blevet forelsket i Nordic Makers? 

“Ved du hvad….. jeg tror, at jeg er blevet lidt småforelsket, ja. Jeg nyder min hverdag helt vildt meget. Jeg snakker med spændende folk hver dag, ligesom vi to sidder og taler sammen nu. Jeg får lov til at arbejde med nye start-ups hver dag. Folk jeg virkelig har lyst til at se lykkedes med deres drømme. Det har været vildt sundt for mig efter at have været helt nede i “bæredygtige fisk” i så lang tid. Det giver mig virkelig meget energi.”

Du er stadig medejer af Blue Lobster. Har det været hårdt ikke længere at blande sig i den daglige drift? 

“Ja, lidt. Det ville være forkert at sige andet. Jeg har jo lagt så mange år i det. Men jeg synes faktisk, at det er lykkedes og nyder at se, at det går så godt. Christine (red. Hebert, den anden founder af Blue Lobster.) gør det simpelthen så godt. Det som vi gør nu er, at Christine og jeg mødes hveranden mandag til aftensmad. Her kommer hun med alle problemerne, og så taler vi om det. Det har også været samme problemer, som da jeg var en del af driften. Men overblikket og svarene kommer mere indlysende og meget bedre for mig, efter jeg ikke er helt nede i detaljen. Vi har virkelig et godt samarbejde stadig. og det er en dejlig følelse, at jeg stadig kan bidrage. Men jeg kan også mærke i de samtaler, at det var den rigtige beslutning.”


Tilmeld gratis

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.