Den talentfulde og højtprofilerede iværksætter Nima Tisdal forlader sin egen virksomhed Blue Lobster. Beslutningen havde egentlig været længe undervejs, men i sidste uge delte Nima beslutningen for offentligheden i et stort interview i Børsen.

I stedet skal Nima være direktør for den danske venturefond Nordic Makers. Det kommer vi tilbage til nederst i denne artikel.

Nima Tisdal uddyber beslutningen med, at dels trives hun ikke for meget i drift, men også at nye projekter begyndte at melde sig:

“Jeg havde lyst til at sætte nye projekter i gang, men jeg vidste, at hvis jeg begyndte på det nu, ville det skade forretningen, fordi vi var i en tid, hvor vi bare skulle fokusere på at køre i mål med det, vi havde sat i gang. Jeg blev enormt demotiveret og syntes, det var kedeligt.”

Hvorefter Nima giver et lille, men tydeligt eksempel:

“En dag var der en, der sagde til mig, at det var dejligt, at det endeligt var begyndt at være stille og roligt, for nu kunne vi bare lave det samme hver dag og få nogle rutiner. Det ramte mig lige i fjæset. Det kom som et chok for mig, at andre synes, det her var sjovt.”

Nima Tisdall

Nyt direktørjob kalder

Men som nævnt begyndte Nima også at kigge mod andre projekter, som mere og mere optog hendes tid.

Nima Tisdal:

“Sådan skal man jo ikke have det, hvis man er stifter og leder i en virksomhed. Man skal gerne være forelsket i det, man laver.”

Det var blandt ingredienserne til, at beslutningen blev truffet. Hun har beholdt sine ejerandele, hendes co-founder har overtaget CEO-rollen, og Nima fortæller, at alt er godt internt.

Nu venter som sagt direktørjobbet hos Nordic Makers.

Om jobbet fortæller Nima:

“Jeg skal bruge min tid på at finde start-ups, hjælpe dem med at bygge deres virksomheder. Det føles næsten ikke som arbejde. Jeg får lov til at kigge folks pitchdecks igennem og snakke med dem om, hvad der er realistisk, og hvad der ikke er. Det er jo sådan noget, jeg gør i min fritid bare for sjov.” 


Nima Tisdall

Mere Nima Tisdal?

Læs vores store interview med Nima.

Nima Tisdal: “Jeg er aldrig blevet forgabt i en rollemodel.”

Læs interviewet her.


Tilmeld gratis

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.