Kære læser,
Start lige med at trykke “play” på den her 7 sekunders lydfil. Så er stemningen ligesom lagt!


Liberal Alliance

00:00

Klippet er fra d. 1. november sidste år, og stemmen tilhører Alex Vanopslagh på valgaftenen. Liberal Alliance har fået 7,9% af stemmerne svarende til 14 mandater. Det bedste resultat nogensinde for partiet og et historisk comeback. Hvis vi skruer tiden yderligt et år tilbage, stod Vanopslagh på talerstolen til Liberal Alliances landsmøde, hvor man balancerede på spærregrænsen.

I denne weekend kalder landsmødet så igen. Men stemningen og humøret vil være helt anderledes. Partiformanden står foran en fortjent hyldest foran et rekordstort fremmøde. Stemningen har heller næppe taget skade af, at man ifølge meningsmålingerne fortsætter fremgangen. Med Venstres deroute er de nu oppe at røre ved positionen som Danmarks største blå parti.


Kilde: Voxmeter


Formand Alex Vanopslagh høster fortjent den største del af rosen. Resultaterne står for sig selv. Men bag ham har han haft 2 meget loyale partikollegaer, der støttede i med og modgang. Dermed står Liberal Alliance nu med en stærk formand og en folketingsgruppe, der udover at være loyale, både tæller ministererfaring og folk fra det private erhvervsliv, herunder fra blandt andet grønt iværksætteri.

"Det klæder det nye Liberal Alliance også at fokusere på skattelettelser i bunden, som fx forslaget om, at ingen skal betale skat af de første 7.000 kr. man tjener."

Så imens Vanopslaghs forgænger klatrede i træer og snakkede om billige helikopter- og bådepladser, bruger Alex tiden på at holde fokus på “den store masterplan”. Desuden har det lykkedes Alex at formidle en glad og positiv form for liberalisme, som mange kan se sig i.

Det klæder det nye Liberal Alliance også at fokusere på skattelettelser i bunden, som fx forslaget om, at ingen skal betale skat af de første 7.000 kr. man tjener. Partiet er ikke længere et rigmandsparti i retorikken. Pengene skal stadig følge borgerne.

Partiet står op for ungdommen, og har fremlagt flere planer for fremtidens Danmark – blandt andet på klima, som de just ikke har været kendt for tidligere.

Med det fokus henvender Alex Vanopslagh og co. sig til langt flere mennesker i Danmark og dermed endnu flere mandater i Folketinget. Først og fremmest skal de fastholde de mange førstegangsvælgere fra valget, hvilket man ser ud til at lykkes med.

En ting er sikker. Projektet står sin absolutte test frem mod næste folketingsvalg. De haltende traditionspartier som Venstre og Konservative (hvor der naturligt er et overlap af mulige vælgere), må man forvente en offensiv fra på et eller andet tidspunkt. Imens kan de takke Liberal Alliance for at holde den danske borgerlige idéudvikling i gang.


OM ALEX VANOPSLAGH:

Født i 1991.
Far til Milton på 6 år.
Cand.scient.pol
Partileder i Liberal Alliance siden 2019.
Tidligere formand for Liberal Alliances Ungdom, Københavns Borgerrepræsentation og konsulent i GRACE PA.
I 2016 vandt han DM i debat på Folkemødet.


 Formatet "dontt.dk mener" er udtryk for dette medies holdninger og deltagelse i vigtige samtaler. Det kan være om samfundet, dansk politik, økonomi/vækst, kultur og det liv, vi lever i 2023.


Tilmeld gratis

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København.

Tilmeld her.

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.