Samtale med Louise Herping Ellegaard

I forbindelse med dette års TechBBQ mødtes vi med Louise Herping Ellegaard, som var co-founder af en af de første EdTech startups i Danmark, nemlig Clio Online. Clio digitaliserede en hel generation med sine digitale læringsportaler og udkonkurrerede gamle spillere i branchen. I 2018 solgte de selskabet til svenske Bonnier. Siden har Louise arbejdet som aktiv investor. Men laver hun det samme om 10 år? Det svarer hun på i denne samtale.

Hvorfor er TechBBQ interessant for dig?

“Hovedformålet i år er selvfølgelig, at jeg er med i en penaldebat her på TechBBQ i år. Det har jeg glædet mig til. Men normalt plejer jeg at sige, at det er som en stor fætter/kusinefest. Altså jeg mødes med alle dem, jeg plejer at kommunikere med på Linkedin resten af året. Jeg kommer ikke så meget rundt på messen, men er her udelukkende for at netværke med folk. Som du selv kaldte det lige før. Det er ét stort mødelokale.”


Louise Herping Ellegaard

Hvad har du særligt taget med dig/bidt mærke i?

“Jeg synes, at det er interessant at se de emner, som unge iværksættere kaster sig over.
De
t er langt mere “purpose driven” end tidligere. De unge mennesker vil lave verden til et bedre sted at være. Der er også hele indstillingen til diversitet. Jeg synes, at det er godt, at arrangørerne bag TechBBQ har lavet et aktivt valg om, at talerne til konferencen skal være 50/50 mellem kønnene for bare at nævne en ting. Alle skal have nogen at spejle sig i.”

Nu ved jeg godt, at du selv er investor. Men du er jo et levende og lykkeligt bevis på, at man kan tage rejsen fra start-up til exit – og endda komme godt ud af – uden at tage investorer ind. Er der ikke også nogle fordele ved det?

“Jeg tror, det var fordi, det var “blue ocean” for Clio den gang. Hvis vi skulle starte det i dag, havde vi ikke kunnet starte det uden kapital. Den megen konkurrence, der er i dag, ville betyde, at vi skulle kaste mange penge i projektet for at vækste hurtigt og vinde markedet. Den åbenlyse fordel ved ikke er have investorer er, at vi kun skulle dividere købesummen med 3, da vi solgte. Men der var også en fordel i, at vi ikke skulle bruge tid på investorpleje. Alt vores fokus kunne være på salg. Jeg ved fra nogle af de andre start-ups, f.eks. Female Invest, at det nærmest kan være en fuldtidsstilling at skulle afrapportere, finde nye investorer osv. Investorpleje tager meget tid, så det skal man overveje, når man i starten har rigtig mange kasketter på som founder.” 

Hvad ser du som din vigtigste rolle for at lykkes som investor?

“Om jeg investerer i Novo Nordisk eller i unoterede aktier i Bubbles, så gælder der i princippet det samme. Jeg skal gerne have mine penge til at vokse. Men med de unoterede aktier kan jeg selvfølgelig gøre en forskel. Så det er egentlig meget simpelt. Her skal jeg aktivere mit netværk, og hjælpe hvor jeg kan.”

"Det kan godt føles lidt ensomt nogle gange at være business angel. Så om 10 år, tror jeg, at jeg arbejder i en virksomhed igen.”

Hvordan ser din hverdag ud? Har du faste holdepunkter/struktur? 

“Jeg prøver at holde mandag og tirsdag mødefri. Her kommer jeg i bund med min “indbakke”, men der kan også sagtens være private ting, som skal nås. Men onsdag, torsdag og fredag er helt proppet med møder med mine forskellige investeringer og andre eksterne.”

Hvad er frihed for dig?

“At jeg kan bruge min tid på lige, hvad og hvem jeg vil. At der ikke er nogen, der skal bestemme over mig. Hvis jeg for eksempel er underlagt nogle begrænsninger rent arbejdsmæssigt, som påvirker min kreative frihed, så føler jeg det som en spændetrøje. Og sådanne situationer hader jeg at være i. Frihed for mig er også, at jeg kan bruge min tid, på hvad jeg vil. Hvis jeg for eksempel har lyst til at tage en fridag og sejle en tur i min båd i stedet for at sidde foran computeren”.

Hvor får du din egen inspiration fra?

“Jeg har egentlig aldrig haft rollemodeller. Jo, måske dengang der fandtes det der musikblad, som hed Mix, og jeg så op til Madonna? Men ikke inden for iværksætteri. Jeg er bare gået i gang.”

Laver du det samme om 10 år?

“Det tror jeg faktisk ikke. Jeg er i et kæmpe dillema lige nu. Jeg savner at have 200 kollegaer, at være en del af et team og igen at skulle tage kampen ala “David mod Goliat” mod konkurrenterne. Men på den anden sider elsker jeg jo min frihed, som vi talte om. Så jeg tror, at når mine børn bliver lidt større, kunne jeg godt finde på at gå på arbejdsmarkedet igen. Det kan godt føles lidt ensomt nogle gange at være business angel. Så om 10 år, tror jeg, at jeg arbejder i en virksomhed igen.”


Tilmeld gratis

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.