Der har ikke været mangel på fokus på iværksætteres vækstrejser og muligheder. Men hvor er fokus på iværksætteres/founders personlige og ledelsesmæssige udvikling, der i stor grad hænger sammen.

Det skal “From Founder To Leader” lave om på. CBS og Industriens Fond har skræddersyet et program til founders i Danmark og tilrettelagt en lang række bootcamps med coaching, og de refleksioner som man ikke normalt har tid til i en travl hverdag.

Vi har talt med Mia Jung Elmertoft, som er ansvarlig for programmet under stillingsbetegnelsen, Head of Leadership Development and Leadership Coach.


From Founder To Leader

“Det er det første dedikerede ledelsesprogram, som er designet til founders i Danmark med et fokus på personligt lederskab. Det gælder både ens personlige og faglige kompentencer, som jo i den grad flyder sammen, når man har startet en virksomhed.

De her founders er ofte under et stort dagligt pres. Det kan både komme inde fra, men også udefra fra andre og arbejdspres. Der er enormt høje krav til dem. De skal hele tiden være tilstede, motivere og håndtere manges forventninger. Et godt eksempel er, når man ansætter folk. Det er ikke sikkert, at de bliver motiveret af det samme som dig.

De tænker måske heller ikke som dig. Så der skal skabes nogle nye kompetencer som leder, som er vigtigt at være bevidste om, og som kræver noget af dem, som de måske ikke føler, de umiddelbart har.”

".... de er typisk stadig ret pressede personligt, fordi de hele tiden bruger så meget af sig selv."

På papiret er de jo allerede en succes. De har en forretning, de har tjent nok til at udbetale løn til sig selv og har kunnet ansætte. De har i hvertfald overlevet den første kritiske periode. Men de er typisk stadig ret pressede personligt, fordi de hele tiden bruger så meget af sig selv. Det har krævet enormt meget af dem for at få deres “baby” hen til det her niveau, og der er stadig langt til de er i mål med deres ambitioner.

Derfor kan det godt være svært at trække sig selv væk/ud af det store hverdagspres og få et overblik oppe i helikopteren. Hvad fungerer, og hvad fungerer ikke for dem som ledere i deres egen butik? 

Det rum skal vores program være med til at give dem, ligesom alle deltagerne får tilbudt individuelle coachingsessioner med en ledelsescoach – præcis som mange topledere allerede har. Og det er jo det de er – tdlige topledere. Det kan måske være med til at give dem et overskud og give mulighed for måske at tænke endnu større og længere ud i fremtiden.”


Mia Jung Elmertoft

Mia Jung Elmertoft, Head of Leadership Development and Leadership Coach.
Mia kan i øvrigt opleves på TechBBQ de næste par dage.


Så hvis vi lige skal skære det helt ud. Hvem er det helt præcist, programmet henvender sig til?

“Founders som er eller skal i gang med at skalere deres organisation. De er kommet udover det første stadie, hvor de er blevet ledere. De har ansat deres første medarbejdere og står overfor at skulle ansætte de næste. Deraf vores navn “Founder to Leader”. Nu skal de træde ind i en mere tydelig lederrolle. Det er en rolle med et ansvar, hvor der knytter sig nogle andre forventninger fra andre end dem selv.”

Hvem står bag? 

“Det er sket i et partnerskab mellem CBS og Industriens fond i samarbejde med CBS. Vi holder til her på CBS.”

Hvordan kommer man med?

“Man søger på vores hjemmeside foundertoleader.dk. Der er optag 3 gange om året. Næste gang er november med start i tidlig januar.”

I har allerede kørt et program. Hvad har de udvalgte deltagere fået ud af det? 

“Vores tilbagemeldinger har været virkelig gode. Vi gør meget ud af at få konstruktiv feedback. Den har lydt på deltagerne, som at programmet bl.a. har gjort, at de nu kan stå mere sikkert og tydeligt i deres lederrolle. De har fundet deres egen autoritet på en sund og bæredygtig måde og givet endnu mere tro på retningen som leder, og hvordan de skal bygge deres forretning og organisation. 

Derudover oplever mange af dem, at det har skabt en dybere og bedre kontakt til deres medarbejdere og generelt andre stakeholders, og så er de blevet meget bedre til at skabe plads til refleksionstid og at tænke over den gode løsning, inden de bare hopper ud i løsningsmode.” 


På dontt.dk vil du løbende blive opdateret på/om “From Founder To Leader” og komme endnu tættere på udviklingen og resultaterne.


Tilmeld gratis

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.