Interview med Ida Lambach, Co-founder af studentCrew.

StudentCrewss kerneopgave er, at matche virksomheder og studerende med hinanden. Den udvikling har vi fulgt “fra start” her på dontt.dk. I år har platformen fået lidt af et gennembrud med stor tilgang af begge katagorier. Det kommer efter en stor platformsinvestering, som de fortalte om tidligere.

Her giver Ida Lambach et “helikopter-overblik” om året, og hvordan hun ser ind i 2022.

Hvordan har 2021 været for jer? 

2021 har været et godt men svært år at navigere i. Hvis vi skal starte med det gode, så er vi kommet rigtig godt gennem året og leverer vores største regnskab til dato. Vi er gået fra 1000 aktive studerende til over 3000 aktive studerende på ét år. For at sætte det i perspektiv, så tog det os 2,5 år at få de første 1000 😉 Vi har udviklet på vores platform og skabt grundlaget for en stor kundetilgang – så dét er fedt.

Men jeg synes 2021 har været svær at navigere i, da Corona fortsat os alle. Det gør det svært at budgettere, planlægge og tage de initiativer vi gerne vil, når den her risikofaktor er gældende.

Hvilken udvikling i virksomheden er du mest tilfreds med?

Jeg er allermest tilfreds med den kunde- og brugertilgang, vi har fået. Det er et resultat er nye markedsføringsmetoder og indsatser, som har vist sig at være effektive. Jeg er også glad for de udviklingstiltag, vi har foretaget på platformen, som har gjort det nemmere og sjovere for både virksomheder og studerende at benytte studentcrew.dk

Hvad har været den største udfordring? 

Den største udfordring har været uforudsigeligheden. Vores forretning er “normalt” sæsonbetonet, men det har set helt anderledes ud i år qua restriktioner og nedlukninger. Det har krævet lidt ommøblering i planerne 😉

Hvad er det vigtigste, du har lært i år? 

Jeg synes, det her år har lært mig mange ting. Måske særligt, at der er rigtig mange muligheder, som vi tidligere ikke har set ind i, men som helt tilfældigt har præsenteret sig selv i år.

Hvem har inspireret dig allermest i år? 

Jeg synes heldigvis, jeg møder mange mennesker, jeg bliver inspireret af. Jeg har altid været meget inspireret af min mor og andre kvinder i min familie. Det er bare sejt, at de kan have det drive, de har i deres karriere og samtidig være hele familiens samlingspunkt. Det kan jeg bare mærke, jeg sætter mere og mere pris på.

Mere tid til strategi

Hvad er ambitionen for 2022? 

Ambitionen for 2022 er produktudvikling, produktudvikling og mere produktudvikling. Vi har en platform nu, som udgør kernen af vores service gennem automatisering og en masse andre kedelige funktioner. Nu skal vi bygge nogle fede features på for vores brugere, som gør os unikke og til den mest attraktive jobplatform for unge. Det er en sjov og kreativ proces, men det er faktisk rigtig svært med et IT-system – særligt for en som mig, som er relativt usystematisk af natur.

Hvordan ser din egen hverdag ud?

Min hverdag ser rimelig travl ud. Jeg studerer fortsat og startede på min kandidat i september, og nu er vi faktisk fysisk på skolebænken igen. Så min hverdag er primært på kontoret, hjemmekontoret og på CBS.

Hvordan ser dit medieforbrug ud?

Udover at læse dontt hver dag ( ;)) – så holder jeg mig opdateret på dr.dk og ser nogle gamle afsnit af Nak og Æd, når jeg skal koble af. Det elsker man.
Ellers er jeg nok meget lig mange andre og bruger insta, messenger og linkedin dagligt.

Hvad vil du gerne have mere tid til i 2022? 

Ift. studentCrew vil jeg gerne have mere tid til og mulighed for at lægge en strategi og en plan, som vi kan følge.
Privat, så har jeg planer om at skulle rejse en masse med min veninde, så det håber jeg, vi begge får lavet tid til., slutter Ida Lambach.

Mads Wedel og Ida Lambach. De 2 stiftere af studentCrew


En ugentlig opdatering om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.

Hvor kommer navnet "dontt.dk" fra?

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt”.

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at gøre dagens opgave”.