Bog: Lars Høgh: “DER ER ANTAL PÅ ALT”. L&R. Er udkommet.


I denne uge udkom selvbiografien “Der er antal på alt” fra Lars Høgh. Bogen er skrevet sammen med Jakob Kvist og udgivet fra forlaget Lindhard og Ringhof.

Bogen om legenden fra Odense, som alle i/fra dansk fodbold holder af. Hans sportslige resultater taler for sig selv. Det var dengang, hvor OB var en evig udfordrer til den absolutte top i dansk fodbold. Han spillede 817 kampe for OB, 3 gange dansk mester, omkring det danske landshold i mere end 10 år og kåret til årets målmand i Danmark 5 gange. I tiden efter fodboldkarrieren var han sportsdirektør i OB og efterfølgende målmandstræner i forskellige danske Superligaklubber, inden han blev ansat af DBU som landsholdets målmandstræner, hvor han er nu. Det samarbejde har blandt andet Kasper Schmeichel rost til skyerne, og giver Høghen en stor del af æren for hans succes.

Tilbage til bogen, som er en enestående fortælling om mere end 40 år i toppen af dansk fodbold. Men det er også en hård historie om at blive syg, opslidende operationer og et kemoforløb. Men det er også historien om en dejlig familie, om at bevare troen og optimismen, når det ser sortest ud. Lars Høgh kommer ret hurtigt ind på sygdommen i bogen. Derefter går den mere kronologisk igennem hans karriere helt frem til EM fra i sommer, hvor Lars var med hele vejen.

Du kan roligt lægge vejen omkring din boghandler. Det er klare 5/5 stjerner.

Opdateret af red. Anmeldelsen blev skrevet kort før Lars Høghs død. 💙 Æret være hans minde. 

"Du ser, hvad du søger"

At Lars Høgh har oplevet fantastiske triumfer ved alle. At Lars Høgh er verdens mest imødekommende menneske ved alle, der har mødt ham. At Lars Høgh er verdens flinkeste mand ved alle, der kender ham.

Når vi anmelder bøger på dontt.dk tager vi tit udgangspunkt i et kapitel. Det var fristende at tage noget med landsholdet, Miraklet i Madrid eller en anden stor fodboldmæssig succes. Men det, som gjorde allermest indtryk, var et kapitel om en skuffelse/kontrovers med den daværende OB-ledelse. Det er kapitel 27, der hedder “Du ser, hvad du søger.” Det handler om, hvordan Lars Høgh kom videre efter en stor skuffelse, navnligt en skuffelse over bestemte personer (efter sit stop i OB). Han kunne ikke døje synet af dem, og blev på sin løbetur hver dag mindet om dem, når han løb forbi vedkommendes hus.

Lars Høgh skriver i bogen om sin første “læresætning”:

“Så længe du holder hævnen i dig, holder du også dit sår åbent.”
Det var så sandt. Det gik pludselig op for mig. Hvorfor skulle jeg pine mig selv ved at løbe forbi hans hus hver dag? Jeg havde det dybest set, som om jeg havde mistet en kæreste. Det var reelt det forhold, jeg havde til OB. Det var kærlighed, og kærlighed kan gøre ondt. Så jeg kunne ikke gøre det anderledes i et stykke tid. Det var hårdt, og jeg ønskede ikke det bedste for dem i en periode. Det var virkelig mærkeligt ikke at ønske det bedste for sin klub. Det havde jeg, det også utroligt svært med, men det var ikke desto mindre sådan, jeg havde det. Lige indtil jeg hørte den lille læresætning. Den hjalp mig helt utroligt meget. Selvfølgelig, mand, det kan da ikke nytte noget, det her. Det kan da ikke nytte noget at blive negativ, hver gang du ser OB. At ønske noget dårligt for andre mennesker er og bliver en taberposition. Den passede heller ikke til mig. Du ser, hvad du søger er en anden grundsætning for mig. Jeg havde selv opsøgt Kims hus. Jeg kunne bare løbe udenom. Hermed gjort. Nu skulle jeg søge noget helt andet.

Det lyder simpelt, men hvor er det simple dog nogengange guld værd. Tak for en fantastisk bog, Lars.

Hall of fame

I sidste uge offentliggjorde DBU, at de har optaget Lars Høgh i fodboldens “Hall of fame”. De fortæller, at Lars Høgh torsdag den 2. december fik overbragt nyheden af Michael Laudrup, der er medlem af Juryen for Fodboldens Hall of Fame, i Odense, hvor Lars Høgh var sammen med sin familie. Michael Laudrup er samtidigt det første medlem af Fodboldens Hall of Fame, hvor han blev optaget i 2006.

”Lars Høgh var en fremragende målmand. Alene 817 kampe for OB igennem 23 år – rekord for en spiller i dansk topfodbold formentlig for altid – understreger hans format og loyalitet. Han havde fået mange flere A-landskampe, hvis vi ikke i den periode havde haft Peter Schmeichel. Siden har Lars været en inspirerende målmandscoach for såvel klubhold som Herrelandsholdet. Men det er for sine meritter på banen, han nu optages i Fodboldens Hall of Fame. Det glæder mig. Lars er et stort menneske,” siger Michael Laudrup.

For Lars Høgh er det rigtig stort at blive optaget i Fodboldens Hall of Fame.

”Fodbold har betydet rigtig meget for mig i hele mit liv. Det er der, jeg har haft kæmpe oplevelser, både som spiller og som træner. Og det er her, jeg har mødt rigtigt mange fantastiske mennesker, som jeg i dag betragter som nære venner. Både min familie og jeg er meget stolte over optagelsen i Fodboldens Hall of Fame,” siger Lars Høgh.