Samtale med Trine Steinlein om strandbaren i Sandkaas. 

Hvis du kommer ad kystvejen på Nordbornholm, så snyder du dig selv for en oplevelse, hvis du ikke drejer ned af Gilbertstræde i Sandkaas. Her finder du en skøn oase med natur, en lækker strandstrand og en strandbar. Bag den populære strandbar står Trine Steinlein og hendes mand Claus Steinlein.

Her kan du møde Trine Steinlein i en samtale med dontt.dk.

Du kan i øvrigt besøge vores bornholmerguide her, som netop er blevet opdateret. Find links nederst i artikel.

Trine Steinlein

OM SANDKAAS STRANDBAR:

Strandbaren er et samlingspunkt - en skøn oase med natur, lækker sandstrand og havet. Her køber du god mad af friske og (så vidt mulig) lokale råvarer, kaffe, smoothies og andre sommerdrinks. Du kan slappe af i de opstillede strandstole, ved bænkene eller over nogle af de mange strandspil. Her finder du strandbaren: Gilbertstræde 10, Sandkaas på Bornholm.

I bor til daglig i Herning, og har fuld gang i travle jobs der. Hvordan får man en ide om en strandbar på Bornholm? 

“Det var meget impulsivt. Vi sidder en lækker sommerdag ude på KalasKalas (ishus/cafe ved Sandvig Havn). Her siger jeg til Claus, at det kunne være hyggeligt at have sådan et sted. Claus griber den med det samme. Han er jo fra Bornholm, og snakker med sin søster om det lille ishus i Sandkås. De finder så ud af, at det er muligt at overtage det, da Claus kører ned til ejeren. Så vi når faktisk at købe det samme weekend, som vi får ideen.”

Fra år til år har I udviklet området en del. Fra “blot” en lille strandbar til udvidet menukort, aktiviteter, morgenyoga, musik osv. Har der været en plan fra start?

“Først og fremmest, så skal vi ikke have noget “bare” for at have det. Det skal være ordentligt. Men da vi overtog stedet, var alt jo nyt. Vi skulle have tilladelser fra fødevarestyrelsen og 110 andre ting, som vi aldrig havde prøvet før. Vi fik heldigvis god hjælp af blandt andet Christina fra Kalas. Men qua mit job som designer og arbejdet med boligindretning, så vidste jeg godt, hvordan stedet skulle se ud. Men med hensyn til selve driften, der var vi et stort spørgsmålstegn. Det var vi slet ikke forberedt på. Der har det lidt været “go with the flow”, men det er heldigvis gået meget godt.”

Er I lidt arbejdsafhængige? Selv i jeres fritid finder I på arbejde? 🙂

“Jeg tror, at man skal vende den lidt om. For selvom vi står tidligt op hele sommeren for at få det her til at køre, så er det simpelthen så fantastisk. Folk er så afslappede, taknemmelige og glade for at komme på vores strandbar. Det giver så meget igen, som man ikke kan måle direkte på. Det var heller ikke, fordi vi ledte efter en strandbar på Bornholm, men vi blev grebet af det. Nu er vi så i gang på 6. sæson. Det er vildt at tænke på.” 

Sandkaas Strandbar Bornholm

Hvor vil I gerne udvikle stedet endnu mere?

“Vi har jo et område, hvor vi sælger udvalgte ting til boligen (og stranden). Her har vi en del møbler, som vi selv har produceret, og det er noget, som vi gerne vil gøre endnu mere ud af. Jeg laver også i mit daglige virke lamper og lanterner. De er også populære her, og det kan man nok gøre endnu mere ud af.”

Hvilken følelse vil du helst have, at dine gæster har?

“Vi gør meget ud af, at tingene er ordentlige her. Jeg ønsker, at gæsterne i strandbaren får en følelse af, at de kan slappe af og hygge sig her. At de er kommet til en lille oase.” 

Hvor meget holder i åbent?

“Vi holder åbent 7-8 uger om året. Hver dag fra kl. 9.00 til 21.00 i hele sommersæsonen. Der er virkelig run på i den periode. Vi åbner som sagt kl. 9.00, hvor vi er 3-4 stykker, der møder ind kl. 8.00. Yogaholdet starter kl. 9.00, hvor der typisk er 40—50 stykker, så vi er i gang lige fra morgenstunden. Yogaholdet giver virkelig en god energi til området. Kl. 10.00 kommer der en lokal trompetist og spiller. Det var en ide, vi tog med fra Heartland. Det er så hyggeligt. Derfra kører dagen på fuld knald, hvor vi kører morgenmad, frokost og hen mod eftermiddagen er det kaffe, kage og drinks. Det er de faste rammer hos os, hvis man kan sige det sådan. Så er det op til folk, hvad de har lyst til af strandspil, kroket, afslapning, hyggeligt samvær eller noget andet.” 

Jeg er meget visuelt indrettet, så jeg suger til mig, når jeg er “ude”. Herovre inspirerer det lokale mig også meget.

Hvordan ser din hverdag ud hjemme i Herning?

“Den er selvfølgelig helt anderledes. Her sidder jeg med design og indretningsopgaver. Jeg tager selv til Bali og handler møbler/produkter til mange af opgaverne. Nogle af de produkter er også dem, du finder herovre. Så der er alligevel en vis synergi. Men selve hverdagen er helt anderledes struktureret, som vi vist alle kender på forskellen mellem sommermånederne og derhjemme.”

Hvor får du din egen inspiration fra?

“Stemninger, mennesker, rejser og selvfølgelig forskellige medier. Jeg er meget visuelt indrettet, så jeg suger til mig, når jeg er “ude”. Herovre inspirerer det lokale mig også meget.”

Og 100-kroner spørgsmålet. Bornholm er blevet ret populært blandt københavnere. Ser du flest i FCK eller FCM trøjer her?

“Haha.. Vi har jo selv så mange FCM trøjer med. Ej, der er jo nok flest FCK´ere forbi i løbet af sommeren.”

Sandkaas Strandbar

"Ideen opstod spontant en sommer dag, hvor vi sad på de store klipper ved havet og drømte."

Trine Steinlein

3 skarpe om Bornholm

Hvornår blev du for første gang fascineret af Bornholm?

“Det bliver jeg mere og mere hele tiden. Vi elsker Bornholm i vores familie. I takt med alderen tror jeg, at man sætter mere pris på naturen. De sidste 6 sæsoner med strandbaren styrker jo endnu mere vores relation til øen.”

Hvad ville du vise først til en person, der aldrig har været på Bornholm?

“Så skal vi helt sikkert hammeren rundt. Det er så specielt et område. Det er så smukt. Det starter allerede herfra (Sandkås) og hele vejen op. Jeg elsker at vise folk rundt på øen, som ikke har været der før. Desuden friede Claus faktisk til mig på hammeren.” 

Hvor spiser man bedst?

“Her vil jeg nævne Le Port. Omgivelserne, maden og stemningen er så god. Det vil jeg anbefale alle at prøve.”

Dontt.dk har i øvrigt udvalgt Sandkås Strandbar, som et af de steder du bør besøge på Bornholm. Se vores top 10 her.
Sidste år interviewede vi Trines mand, Claus Steinlein i Herning. Men det handlede om noget helt andet. Læs det her.


Continued….

Husk at tilmeld vores nyhedsbrev. Her får du en ugentlig opdatering om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København.