I sidste uge meddelte DBU, at forslaget om et fast track-system ikke bliver til noget. Kort fortalt skulle det give etablerede herreklubber en smutvej til toppen af dansk kvindefodbold, mod at man selv lavede en række investeringer i og omkring det lokale kvindehold.
Det begræder stort set alle i og omkring kvindeelitefodbolden i Danmark. Tidligere har Katja Moesgaard, formand i kvindedivisionsforeningen sagt om “Fast-track muligheden”:
“Vi er af den opfattelse, at der er en stor fordel ved den løsning, fordi det vil sætte den nødvendige skub i udviklingen for kvindefodbolden. Det vil betyde yderligere investeringer i kvindefodbolden, som vil gavne ligaen på sigt. Vi vil samtidig få nogle stærke brands ind som helt naturligt vil styrke kvindefodboldens kommercielle værdi på sigt.”
Det er i ugens løb blevet bakket op af mange, deriblandt Sanne Troelsgaard, der snart har spillet 200 landskampe for Danmark. I går svarede hun til bold.dk på spørgsmålet:
Hvad ville det betyde for dansk kvindefodbold, hvis en klub som FCK ville komme med?
“Det ville have været godt for dansk kvindefodbold at give det et boost i forhold til, at FCK er en kæmpe stor klub, som kommer med noget økonomisk kapital oveni. Så jeg tror, man kunne have rykket fremad på en anden måde, end man gør nu. Nu er jeg spændt på at se, hvad man så gør i kvindeligaen.”
Hvad er dit ønske for dansk kvindefodbold i fremtiden?
“Det ville være at have de her topklubber med ombord og ligesom fusionere sig med herrerne. Jeg tror, det er den eneste vej, Det har vi set i England, hvor det lykkedes. Så jeg håber på sigt, at det også kommer til at ske i Danmark, fordi så tror jeg også, at nogen ville vælge at tage hjem.”
Hvorfor sige nej?
Men hvorfor siger DBU så nej? Et nej til det nødvendige skub, der kunne sikre den fortsatte udvikling i dansk kvindefodbold. Både sportsligt og kommercielt. Det sidstnævnte halter voldsomt. Til den sidste kamp mellem topholdene Fortuna Hjørring og Brøndby IF (der hører til i deres amatørafdeling) var der mindre end 250 tilskuere.
Men “nejet” kommer udelukkende fra få personer i DBU Bredde, som ikke kan støtte ideen, på trods af at stort set alle i og omkring dansk elitekvindefodbold synes, at det er en god ide.
Fast-track ordningen ville i øvrigt ikke give direkte adgang til Kvindeligaen, men givet en “forlomme” til enten 2 division eller 1 division.
Hvad gør F.C. København?
Det ligger fast, at FCK har et spillende kvindehold fra sommeren 2024. Det er blevet bekræftet flere gange. Derfor er det mest sandsynlige, at de må spille sig op gennem rækkerne. Formentlig fra Serie 2 til Kvindeligaen. Det tager dermed mindst 5 år. Det vil selvfølgelig gøre de kommercielle muligheder og dermed en samlet økonomi markant mindre de første år.
Rebeca Steele, Projektchef I F.C. København svarede i en mail følgende til Copenhagen Sundays.:
”Vi synes, at det er ærgerligt for dansk kvinde- og pigefodbold, at man ikke vælger at lave en fast track model, men vi må tage det til efterretning og arbejde videre i andre spor – og skal nok melde ud, når der er konkret nyt at fortælle.”
Rebecca Steele fra F.C. København
Københavnsk tophold: Vi har aldrig forhandlet med F.C. København
I lang tid var der en del gætteri på, at Sundby kunne være en mulig moderklub for F.C. København. Men uro, udskiftninger, nedrykning og en nuværende sidsteplads har nok mere været skræmmende end lokkende for F.C. København, at få en moderklub mere ind.
På de øverste pladser i 1 div. finder man de 2 Østerbroklubber B.93 og Østerbro IF. Sidstnævnte kunne måske have været en god mulighed (i hvert fald deres licens). Men et bestyrelsesmedlem fortæller til dontt.dk, at der slet ikke er nogen dialog med FCK. For ca. et halvt år siden var der et møde mellem Østerbro IF og FCK. Men det var udelukkende et orienterende møde. Siden har de ikke hørt fra FCK, så de har aldrig skullet forholde sig til en mulighed om et samarbejde.
Stort interview med FCK-chef om kvindeholdets strategi
FCK-Chef: Kvindeholdet er en vigtig brik i strategien for at samle København. Læs vores store interview med Rebecca Steele.
Læs det store interview her.
Tilmeld gratis
Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København.
Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”
Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.