Det unge danske tøjmærke Shaping New Tomorrow sælger årligt for over 100 millioner kr. Det tal skal op, og det skal især gøres igennem en europæisk ekspansion. Det betyder konkret, at de åbner en kæmpe butik i storbyen Hamborg. Det er kun første led i det, der skal kickstarte det europæiske væksteventyr. Investeringen løber op i over 20 milloner kr. Målet er, at man allerede om 2 år, har fået Shaping New Tomorrows omsætning i udlandet til at vokse fra 15 til 50 pct. af den samlede omsætning.

Den administrerende direktør Kasper Ulrich siger til Børsen:
“I starten af 2021 sætter vi flag i en af Tysklands mest kendte adresser på Neuer Wall i Hamborg. Butikken bliver en flagskibsbutik uden sammenligning til de andre, vi har. Hele lejemålet er 870 kvm, og salgsarealet er knap 300 kvm.”

Børsen skriver videre:

Shaping New Tomorrow, der slår sig op på at lave formelt herretøj, som er komfortabelt, henter i indeværende år ca. 15 pct. af sin omsætning på eksportmarkederne. Et tal, der forventes at stige markant, hvis virksomheden får hul på Europa.

“Det store fokus er Tyskland, Østrig og Schweiz. Hamborg-butikken er, hvor vi skal vise, at vi kan lykkedes med det, og så er planen at skalere videre med flere butikker ned gennem Tyskland,” lyder det fra Kasper Ulrich, der ser stort potentiale i markederne uden for Danmark. “Inden for 24 måneder skal over halvdelen af vores omsætning komme fra udenlandske markeder,” siger han.

100% vækstkurve på trods af coronakrisen.

Shaping New Tomorrow fortæller i samme artikel, at de er kommet stabilt igennem coronakrisen.

“Vi er egentligt kommet ganske fint igennem og forventer stadigvæk at lande på en 100 pct. vækstkurve på vores omsætning i år,” siger han.

Ud over nye markeder skal en investering på 10 mio. kr. mod mere bæredygtig tøjproduktion sikre en fremtidig vækst for Shaping New Tomorrow. Bæredygtige tøjkollektioner bestående af genbrugsplast skal udgøre 40-50 pct. af virksomhedens omsætning allerede om få år.

“Tyskerne især går ekstremt meget op i det bæredygtige element. Når jeg siger, at halvdelen af omsætningen om to år skal komme fra udlandet, kunne jeg sagtens forestille mig, at langt over halvdelen af det kommer til at bestå af den bæredygtige kollektion”, siger Kasper Ulrich.

Shaping New Tomorrow har 40 ansatte i Danmark samt 200 medarbejdere, der er tilknyttet produktionen i Portugal. Virksomheden omsætter for mere end 100 mio. kr. på de nuværende markeder i Skandinavien, Tyskland og Holland.

HAR DU LÆST?

Læs vores store interview med Co-founder, Christoffer Bak, som vi tog en snak med i forbindelse med deres genåbning i København.

LÆS MED HER.