NB! Opdateret 25 juni 2022. Pga. den store succes, så har Ma Teo flyttet “location”. De er stadig at finde i Gudhjem, men nu skal du til Brøddegade 31, for at besøge dem. Det er Gudhjems hyggelige “hovedgade”, hvor du finder en række andre butikker og resturanter.
–
Der er kommet et nyt pizzeria til “øen”. De jyske partnere Daniel Mateo og Tonja Jeppesen har efter et par succesfulde pizza pop-ups valgt at åbne deres første restaurant. Den har de lidt atypisk valgt at åbne på Bornholm, nærmere betegnet Gudhjem.
De har til huse på Hotel Klippen, som er et af de hoteller iværksætteren Martin Thorborg og hans hustru har overtaget for kort tid siden.
Udover pizzaen bliver rost til skyerne, så findes der formentlig ikke et pizzeria i Danmark med en bedre udsigt. Uanset hvor du er i restauranten, så kan du se ud over Østersøen.
I dag kan du komme tættere på iværksætterpartnere Daniel Mateo og Tonja Jeppesen.
Tonja Jeppesen og Daniel Mateo fanget midt i “byggerodet”. De er i fuld gang med at klargøre restauranten på Hotel Klippen og gøre den til “sin egen”.
Gourmetpizza på Bornholm! Hvorfor?
Daniel:
“Det handler generelt om, at vi synes, at pizza har udviklet sig til noget, alle kan lave. Det er i sig selv fint nok. Men vi vil gerne skubbe den udvikling lidt den anden vej. Derfor har vi lavet et produkt, hvor vi går “helt tilbage” til gamle italienske traditioner. Det er en stor del af Ma Teos DNA.
Kan I give et par eksempler?
Tonja:
“Dejen skal være hævet i 72 timer, friske økologiske tomater, rigtig mozzarellaost i stedet for strimlede blandingsprodukter. Det er den ene del af det. Vi har så defineret vores pizza med de italienske værdier, og de fantastiske lokale råvarer vi finder her på Bornholm. Det er en selvfølgelighed for os. Det betyder, at der er fuld sporbarhed og altid højt niveau på vores råvarer.”
Hvorfor er I gode til at lave pizza?
Daniel:
“Jeg var på sprogskole i Italien, hvor jeg boede ved en lille familie. Her lavede vi en masse forskelligt mad, blandt andet pizza. De havde selvfølgelig en stenovn, som alle andre italienere.
Jeg kom tilbage til Danmark, og gik i gang med gymnasiet. Så der var flere år, hvor pizzaen ikke fyldte så meget. Efter gymnasiet fik jeg et job i en pizzakæde, som satte nogle tanker i gang, ligesom jeg drømte mig lidt tilbage til Italien og stenovnen. Da begyndte jeg at snakke med Tonja om, hvordan vi kunne lave vores drømmepizza og set-up.
Tonja:
“Jeg synes, at det var en vildt god ide. At man kunne tage noget så simpelt, men alligevel være så detaljeret med hele processen, detaljerne og råvarerne tiltalte mig meget.
Men hvordan kom I så i gang?
Tonja:
“Vi startede med at lave pizza “pop-ups” i Jylland. Det gjorde vi ved siden af vores arbejde for at teste vores koncept af. Det var især til arrangementer, konfirmationer og lignende, vi kom ud. Vi blev helt overvældet over interessen, og vi fik hele tiden nye bookinger fra folk, som havde fået os anbefalet. Det var en vild følelse.
Daniel:
“Derfor skulle vi også forholde os til, om vi skulle gå på fuld tid. Det valgte vi ret hurtigt.”
Mere idylisk kan et pizzaria formentligt ikke ligge?
Hvad brænder I mest for? Iværksætteri eller pizzaen?
Daniel:
“Det er svært at sige. Det hele er med vores produkt i fokus. Men vi brænder enormt for at skabe noget. At skabe et stærkt Ma Teo.”
Hvordan endte I så på Bornholm?
Tonja:
“Vi var herovre med en pop-up om sommeren. Det fungerede virkelig godt, og der var igen en god interesse. Men vi forelskede os også i det lokale miljø, naturen og mulighederne på Bornholm.”
Daniel:
“Der er virkelig et uudnyttet potentiale på Bornholm. Derfor var det også vigtigt for os, at vi ikke bare skulle til Bornholm for at høste “frugterne” i højsæsonen. Vi er og skal altid være en del af det lokale liv. Derfor ser du også, at vi har åbent i dag, selvom resten af Gudhjem har lukket. Ma Teo er en helårs. Derfor opsagde og solgte vi også alt, hvad vi havde i Jylland, da vi rejste til Bornholm. Der skulle ikke være en “let billet” tilbage.”
Hvad er ambitionen med virksomheden?
Daniel:
“Vi har mange ambitioner. Vi skal helt klart have flere restauranter andre steder i Danmark. Men her vil vi tage “Bornholm” med, dvs. at vi skal fortsætte med lokale råvarer. Men fokus her og nu er at få den her restaurant til at spille helt.”
Hvordan er det at være her i Gudhjem?
Tonja:
“Vi er blevet virkelig godt modtaget. Da vi åbnede kom lokale forbi med en flaske vin, og overalt i byen bliver vi mødt af søde mennesker.”
"Martin Thorborgs tilgang til livet er så motiverende..."
I er “ved Thorborg”. Har han kunne give nogle gode iværksætterråd?
Daniel:
“Helt vildt. Vi ser virkelig op til Martin. Han har en attitude, at problemer skal bare løses. Når vi hænger lidt, så er han god til at få os op igen. Det er måske ikke, fordi vi får så mange direkte råd, men hans tilgang til livet er så motiverende. Man får lyst til at arbejde endnu hårdere, når man ser, hvordan han gør det. Men Jannie har virkelig også hjulpet os meget. Hun har hjulpet meget med etableringen herovre.”
Hvordan ser jeres hverdag ud?
Tonja:
“Dagen starter ret praktisk. Det handler om at få styr på vores dej, som vi har store krav til. Her har vi fået en masse hjælp fra “Svaneke Brød” i udviklingen. Resten af dagen går jo med alt fra det administrative, til at besøge lokale leverandører til selve eksekveringen i vores restaurant. Så der er rigtig mange opgaver. Men vi sørger også for at holde fri og koble helt af. Her er Bornholm fantastisk til lange gåture, natur og andre gode spistesteder. ”
Hvem/hvad bliver I inspireret af?
Tonja:
“Jeg ved ikke, om jeg har noget eller nogen specifik, som jeg bliver inspireret af. Men generelt synes jeg, at det er vildt spændende, hvordan man formidler koncepter.”
Daniel:
“Vi lytter også begge til podcasts, ser dokumentarer og generelt oplysende ting. Det skader ikke for to 22-årige at blive lidt klogere. 🙂
Der lytter vi selvfølgelig også til andre iværksætterhistorier. Det behøver ikke have noget med vores branche at gøre. Det er inspirerende at se, hvordan Shaping New Tomorrow er vokset. Det er vildt imponerende.”
Continued….
Det her bliver ikke det sidste, du har læst til Ma Teo på dontt.dk. Du kan læse mere om dem i vores bornholmerguide her.
Du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev her.
En ugentlig opdatering om kultur, branding, iværksætteri & inspiration.