I forrige uge blev der fra velinformerede kilder spekuleret i, at Instagram overvejede at fjerne muligheden for at se likes.

– Artikel: Instagram overvejer fjerne likes. 

Det er allerede nu blevet en realitet. Pt. tester Instagram det i Canada, som du kan se visualiseret nedenfor.

Her kan du se Social Media ekspert, Mette Bierbum Bacher der er bosat i Canada med et eksempel på hvordan hendes profil ser ud nu.
Instagram har fjernet antal likes, og i stedet står der “fra x og andre”

Man kan stadig se antal følgere, og man kan stadig se på sin anden profil, hvor mange der har liket… Endnu. Instagram er stadig i teststadiet.

Facebook ( som ejer Instagram ) bekræftede nemlig på deres F8 udviklerkonference, at det er noget de overvejer rulle markant ud på alle markeder, og det sagtens kunne være en mulighed at fjerne alle synlige likes på både billeder og video.

Mon ikke vi snart ser ændringer i Danmark ?

Der har været snak om, at det var for at fjerne presset på unge mennesker der jagter likes, men på det kommerceille plan vil det også løse et af Instagrams største problemer
Det vil nemlig også(?) handle om et “modsvar” til den stigende industri der køber likes. Kort fortalt findes der tusindvis af apps, hvor man kan købe likes. Det er et kæmpe problem for Instagrams troværdighed i det lange løb, og noget man prioriterer meget at få lukket ned for.