I midten af marts måned, hvor alt fokus var på coronavirussen, stoppede en af de mest markante personligheder i dansk idræt. En stor københavnsk personlighed besluttede at trappe ned efter en flot karriere. Det skal selvfølgelig ikke gå ubemærket hen i disse spalter! Niels-Christian Holmstrøm genopstillede nemlig ikke som formand for KB efter 31 år i bestyrelsen (28 år som formand). Det sker godt et år efter, at den karismatiske københavner stoppede som næstformand i aktieselskabet bag F.C. København.

Dermed nåede Holmstrøm mere end 50 års virke på en lang række fremtrædende poster i dansk idræt.

Som aktiv fodboldspiller tørnede han blandt andet ud for KB – først fra 1971 til 1974 og senere fra 1977 til 1978 – og en række udenlandske klubber. Det blev til 15 A-landskampe med debut i 1968. Foruden tiden som spiller, træner og leder i KB og F.C. København, har Niels-Christian Holmstrøm været chef i Team Danmark, før han i 1999 blev sportsdirektør i FC København.

Med sit store KB-hjerte blev hans sidste formandsopgave at stå i spidsen for arbejdet med at genopføre KB-Hallen.

Tilfredshed!

Som tidligere fortalt, stoppede Niels-Christian Holmstrøm i PARKENs bestyrelse sidste år. Hans ord fra dengang står stadig tydeligt:

“Der har da været mange fortrædeligheder undervejs, men langt hen ad vejen har F.C. København fået sig placeret i toppen af dansk fodbold, og københavnsk fodbold er igen, som det var i de gode, gamle stævnedage – en vigtig brik i dansk fodbold. Det kan jeg se tilbage på med tilfredshed. Det er ikke min fortjeneste alene, jeg er bare glad for at have været med på rejsen”.

Men man kan godt finde argumenter for, at han ikke “kun” var med på rejsen. En enig bestyrelse valgte da også at optage Niels-Christian Holmstrøm i “Legends club” i F.C. København. Formand Bo Rygaard sagde dengang:

“Når alt bliver lagt sammen omkring Niels-Christians indsats for F.C. København, er den intet mindre end beundringsværdig. Han har været en drivkraft i årtier og været med til at løfte klubben fra en svær start til det niveau, FCK er på idag. Det fortjener stor anerkendelse.”

"Jeg elsker idrætten og al dens væsen. Idrætten er også et spejl af livet og det samfund, vi lever i.

Niels-Christian Holmstrøm

5 stærke Holmstrøm citater

“Vi i FCK får altid skudt i skoene, at vi er så pokkers arrogante, men faktum er, at vi ikke er nær så arrogante, som alle andre ville have været i vores sko.”

“I dag kan man nøjes med at vise bar røv i ti sekunder på TV, så er man verdenskendt i Danmark. For 25 år siden krævede det meget mere starquality.”

“Jeg elsker idrætten og al dens væsen. Idrætten er også et spejl af livet og det samfund, vi lever i.”

“Mange af de største talenter får lov til at sjuske til træning, og når jeg ser ungdomslandsholdet spille, så slår det mig, at mange af dem er meget fokuserede på deres frisurer eller italienske hårbånd.”

Og fra vores eget interview med Niels-Christian Holmstrøm, hvor han blandt andet beskrev byggeprocessen med KB Hallen:
“Det er jo ikke som ovre i Jylland, hvor de bare smider affald ud i nærmeste grusgrav.”

Det interview kan du læse her.