Sommeren har allerede indtaget det danske land. Batteriet skal oplades, isene spises og inden du har set dig om, så sidder du på kontoret igen.

Serien er en årlig tilbagevenden ting på dontt.dk, hvor du kan møde et interessante personer, som du har mødt her igennem tiden.

I dag kan du møde Hans Høite Augustenborg. Hans er Co-Founder af virksomheden Birdie. Deres produkt er en indeklimamåler, der er udformet som en kanariefugl, men indeholder en CO2-måler og en motor, der får fuglen til at falde om, når der trænger til at blive luftet ud.

Tidligere hed de Canairi, men trusler om et et amerikansk sagsanlæg tvang dem til at skifte navn.

“Min sommer” – i dag med Hans Høite Augustenborg.

Hvordan har det 1. halvår været for Can…. ups. Birdie? 

“Indenfor det sidste halvår har vi både formået at få produceret de allerførste produkter, lanceret webshop, skaffet 30+ forhandlere, skabt millionomsætning og skiftet navn. Og det er endda bare highlights. Der er også sket mange ting indenfor awards, ansættelser, partnerskaber, møder med store kanoner og næsten et exit til Twitter 😉 Det er helt vildt alt det, som er sket i år og det tempo, som det er sket i.”


Min sommer
Hans Høite Augustenborg

Hvad ser du mest frem til i sommerferien? 

“Jeg ser egentlig frem til at fortsætte med at arbejde, mens de fleste er på ferie og finde tid til de ting på to-do-listen, som er svære at finde ro til i hverdagen. Når det så er sagt, så glæder jeg mig også ekstremt meget til at skulle på surfferie med et par gode venner i Baskerlandet.”

Har du et godt sommerminde, fra da du var barn? 

“Den konstante følelse af at tiden står stille, og at der er intet, man skal nå.”

Hvor meget ferie holder du? 

“Det er meget flydende. Nogle dage kører jeg halvt blus, nogle dage kobler jeg helt af og holder 100 % ferie. Det er en blessing og en curse at føle trangen til at tjekke mailboksen og Shopify-kontoen. På den ene side er det jo, fordi man er passioneret for det, man laver, og på den anden side må jeg nok erkende, at det kan stjæle lidt af det nærvær, som man forsøger at have med familie/venner i løbet af en ferie.”

Ak ja, man lærer noget hver dag!

Tjekker du mails i ferien?

“Jeg ville gerne sige, at jeg ikke gjorde det, og jeg prøver at lade være, men jeg ender næsten altid med fingrene i kagedåsen. Det er ikke noget, jeg er stolt af og sikkert også noget, man burde arbejde på.”

Har du en sommerlast, som du alligevel vil anbefale? 

“Hvis man er blandt den lille minoritet, som ikke har det store behov for at se på asfalt og cykler hele dagen, så vil jeg anbefale mini-serien ‘’Hændelser ved vand’’ (gratis på DRTV) og alle tænkelige podcast med den prisvindende producer og kreativitets-geni, Rick Rubin. Jeg er selv i gang med at opstøve alt med ham. I mens jeg siger det her, går det op for mig, at jeg ikke ved hvad en sommerlast er, men jeg kan google mig til, at vi er ude i noget med søde sager i sommeren. Ak ja, man lærer noget hver dag 🙂 I så fald må det være koldskål. #BasicBitch”

Og før vi ved det, så er sommeren jo slut. Er der en speciel opgave, som du ser frem til efter ferien? 

“Jeg ser rigtig frem til at skulle til USA for at snakke potentielt opkøb af Birdie med Elon Musk og Twitter’s M&A tea ( Kan I huske aprilsnaren? Se her…) Okay, jeg finder selv ud. God sommer.”Tilmeld gratis

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.