Bornholmske madentreprenører laver øl med Mikkeller.

De to bornholmske madentreprenører brødrene Mikkel og Mads Marschall, der (blandt andet) står bag Danmarks største kokkekonkurrence Sol over Gudhjem har som optakt til årets konkurrence lanceret en “Sol over Gudhjem” øl med bryggeriiværksætterne fra Mikkeller.

Sammen har de skabt en IPA med havtorn fra Bornholm. Øllen har fået navnet “Sunshine Island”. Som ekstra “krydderi” kan det nævnes, at havtornet er fra Høstet. Høstet er en økologisk havtornplantage på Bornholm.

I den forbindelse tog vi en snak med Mikkel Marschall.

 Mikkel, hvad er historien bag årets øl? 

“Jamen ret ligetil faktisk. Vi ville gerne lave en dejlig sommerøl. Mikkeller var med på ideen med det samme og så gik vi i gang. Mikkeller er meget involveret i Bornholm i forvejen med restauranter og events, så det passede godt ind for alle. Vi fik snakket os enige om, at det skulle være en let drikkelig, sommeragtig øl tilsat Bornholmske Havtorn som giver let syre og blomsternoter.”

Sol over Gudhjem

Her ses det færdige resultat.

SOL OVER GUDHJEM SOL OVER GUDHJEM SOL OVER GUDHJEM

Visuelt oser årets øl af Bornholm. Men hvad med indholdet?

“Vi ville have et bornholmsk produkt med i øllen, og vi ved, at Mads og Camilla laver de bedste havtorn herhjemme, og det vil komplimentere øllen med syren og blomsternoterne.”

Har en alkoholfri øl været inde i billedet?

“Vi havde det oppe og vende, og vi snakkede også lav alkohol, så det er bestemt en mulighed. Det “værste” er, at Mikkeller allerede laver min yndlings alkoholdfri øl, “Drinking in the sun”. Måske er næste års øl “Sunshine in the sun”.” 

Hvorfor er Mikkeller den rigtige partner for jer?

“Vi elsker en partner, der spiller med os, og også kommer med sjove skæve ideer. Hele deres univers er sjovt og skævt, men med kvalitet i højsædet, og så er deres visuelle identitet et mesterstykke for sig. Kombineret med os har vi lavet en øl, man får lyst til at rive ned af hylderne.”

Hvad glæder I jer mest til – til årets Sol over Gudhjem?

“Stemningen! Den er vild fed, folk er afslappede og hygger sig, man skal ikke nå noget and end at smage på alle de lækre ting, der er på havnen.”

Og hvad med det praktiske? Hvor og hvornår kan den købes?

“Vi serverer den selvfølgelig til Sol over Gudhjem. Derudover kan den købes i Meny, Føtex, Brugsen, Irma og selvfølgelig i Daglibrugsen i Gudhjem fra slutningen af denne uge.”

Mikkel Marschall

Mads Marschall

Om Mikkeller

Mikkeller blev grundlagt i København i 2003 af Mikkel Bjergsø.

Virksomheden har distribution af øl i over 50 lande. De driver 48 barer i 18 forskellige lande. Størstedelen af deres øl bliver brygget i Belgien. Mikkeller har desuden bryggerier i San Diego, London og København.

Kom tættere på Mikkel Marschall

Læs vores store interview med Mikkel. Her kommer du tættere på hans passion, Sol over Gudhjem, Kildevand og hans personlige favoritter på Bornholm.

 Mikkel Marschall: Vi skal give folk mere end de forventer.

Læs mere her.


Tilmeld gratis

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.