“There’s no chance that the iPhone is going to get any significant market share. No chance.”

Nogenlunde sådan lød det engang fra den daværende Nokia-direktør. Udmeldingen har Apple forlængst modbevist, og de fortsætter tilsyneladende ufortrødent.
Apple slår nemlig salgsforventningerne med et rekordhøjt iPhone-salg i sidste kvartal.

Det afslører Apples regnskab, som netop har set dagens lys.

Den viser, at techgiganten i kvartalet kunne notere sig for salg for 94,9 milliarder dollar. Det svarer til cirka 641 milliarder kroner.
Det sætter en tryg streg under, at det ikke er uden grund, at Apple fortsat er verdens mest værdifulde selskab.

Salget af iPhones steg med 1,5 procent sammenlignet med samme kvartal sidste år. Siden den populære telefons lancering i 2007, er den blevet en større og større del af Apples indtjening, og i det nyligt afsluttede kvartal stod den med 51 milliarder dollar for godt halvdelen af Apples samlede salg.

Apple
Apple er verdens mest værdifulde selskab Apple er verdens mest værdifulde selskab Apple er verdens mest værdifulde selskab

Administrerende direktør Tim Cook siger i et statement fra giganten:

”Vi har sat rekorder for iPhone-bruget i stort set alle geografiske segmenter, og vi har haft stærke salg i fremkommende markeder, særligt i Brasilien, Indien og Mexico”.

Aktiemarkedet har naturligvis taget godt imod nyheden. Selskabets aktie steg med to procent i eftermarkedet, som jo ikke er småpenge.

Forsyningsproblemer ser også ud til at være en saga blot, siger Tim Cook, der i regnskabet noterer sig, at man »ikke havde nogen materialemangel på noget tidspunkt i kvartalet til nogen som helst af produkterne«.


Tilmeld gratis

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.