At “internettet brænder sammen” pga. en privat erhvervsaktør tager intiativ til flere muligheder/produktudvikling hører bemærkelsesværdigt ikke sjældenhedenhederne til.

Det skete også i weekenden for danske Lagkagehuset, der annoncerede, at man fremover kan bestille en kageperson, og altså ikke “default” en kagemand/kone, som tidligere.
Det skabte forargelse hos 1000vis af danskere, som gik til tasterne og rasede mod Lagkagehuset, der i skrivende stund har leveret knap 3.000 danske arbejdspladser.

Interessen på de sociale medier var på højde med Andreas Cornelius 2 mål i Paris, men der var knap så meget “klaphat” over det. Eller var der?

For det virkede slet ikke som om, at flertallet af brokkehovederne havde lagt mærke til, at hverken kagemanden eller kagekonen var taget væk fra folk! Der er bare kommet flere muligheder.

Det er lidt ligesom, hvis du elsker “sovs og kartofler”….. For nogen kan det være okay med alternativer. 🙂 

Uden at antage for meget, så håber vi, at alle brokkehovederne i det mindste ikke var blandt de næsten 40% som ikke stemte ved sidste valg…. Man kunne have sin tvivl. Men det er rene antagelser.

For hvor tit handler “brokkehovederne” egentlig i Lagkagehuset?
Hvor stort et indgreb er det egentlig i deres hverdag?
Hvor stort er problemet egentlig? 

For det virkede slet ikke som om, at flertallet af brokkehovederne havde lagt mærke til, at hverken kagemanden eller kagekonen var taget væk fra folk! Der er bare kommet flere muligheder..

Ved LEGO er problemet tilsyneladende til at overse. Hos både LegoHouse og i den nye københavnerbutik ved Tivoli, har du mulighed for at lave dig en legofigur. Vi gentager en figur. LEGO kommunikerer hverken lego mand eller kvinde i butikken. Det er op til dig selv og din fantasi.

Det fungerer fint nok? Lagkagehuset fortæller også, at beslutningen skal gøre det nemmere for brugerne, at få præcis det produkt de ønsker ved denne ændring. Det gør det nemmere, at udgangspunktet er en kageperson, hvorefter man bestemmer, om kagen skal udformes med kjole, bukser, langt eller kort hår. Du ved, akkurat som en legofigur. Det lyder jo næsten sjovt at have flere muligheder.

Det synes den tidligere Dansk Folkeparti-formand Pia Kjærsgaard dog ikke. Til B.T. sagde hun lørdag:

“Jeg gider ikke gå ind i sådan en butik, der taler om kagepersoner. Jeg går i den lokale bager i stedet for. De finder ikke på sådan noget,” siger Pia Kjærsgaard.

Hvorefter journalisten siger:

“Jeg tror godt, man kan få en kagekone og en kagemand stadigvæk. Man skal bare selv designe det, som man vil.”

… og Pia afslutter med:

“Jeg synes, det er en syg idé.”

Men sådan kan man jo have det så forskelligt med flere muligheder og impulser udefra! 

 Formatet "dontt.dk mener" er udtryk for dette medies holdninger og deltagelse i vigtige samtaler. Det kan være om samfundet, dansk politik, økonomi/vækst, kultur og det liv, vi lever i 2022.

lagkagehuset kagemand


Tilmeld gratis

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.