En måling fra Voxmeter (foretaget i perioden fra d. 2. januar 2024 til d. 5. januar 2024) viser, at Danmarks nye kongepar har en enorm opbakning blandt befolkningen.

Hele 82 % af de adspurgte mener, at Frederik vil egne sig godt eller meget godt til at være konge. Og så er det værd at bemærke, at hans hustru, den kommende Dronning Mary, scorer endnu højere. Her svarer knap 86 % positivt tilbage.

Kun 4 % vurderer, at de vil være dårligt egnede til opgaverne.

I undersøgelsen spørges der også til, hvorvidt man synes H.M. Dronning d. 2 har klaret sin opgave som dronning. Her svarer 92 %, at de synes, hun har klaret det godt eller meget godt.

kongepar

Dronningens ord har rykket holdninger og skabt forretning

Enevældet blev afskaffet i 1849 og i stedet så Danmarks forfatning dagens lys (Grundloven). Dermed skulle kongehuset skabe sig en ny identitet for stadig at gøre gavn i Danmark. Lad os ikke bruge weekendens anledning på en historietime, og derfor spoler vi frem til perioden (1972-2024) med Dronning Margrethe som landets regent. I perioden har hun gjort kongehuset mere relevant end nogensinde før. Ovenstående tal taler for sig selv. Det var ikke kun det “grå guld”, der fik en klump i halsen, da Dronningen under nytårstalen fortalte, at hun ville abdicere. Det var stort set alle i landet uanset alder. For når dronningen taler, så lytter Danmark. Det er en bedrift i sig selv.

Monarkiet er en historisk og speciel konstruktion. Den flotte opbakning fra befolkningen kommer ikke af sig selv. Det vil et hurtigt kig til udlandet afsløre. Dronning Margrethe derimod står bag et af de mest populære kongehuse i Europa. Hun har haft en stor sans for sammenhængskraft, turdet tage store nyskabende beslutninger, men alligevel holde det magiske over kongehuset.

For den dag magien forsvinder, vil de ikke være den samme gode forretning for Danmark. Kongehuset er med til at synliggøre og åbne muligheder for dansk erhvervsliv ude i verden. Vi er selv i kontakt med en lang række virksomheder, typisk de entreprenante, og opbakningen til kongehuset er stor.

Det arbejde skal det nye kongepar fortsætte, og vi skal bakke op. Det er til gavn og nytte for hele Danmark. Dronningens opfordring står tydeligt:

“Det er mit håb, at det nye kongepar vil blive mødt med den samme tillid og hengivenhed, som er blevet mig til del. Det fortjener de. Det fortjener Danmark, lød det fra dronningen i nytårstalen.”

  Formatet "dontt.dk mener" er udtryk for dette medies holdninger og deltagelse i vigtige samtaler. Det kan være om samfundet, dansk politik, økonomi/vækst, kultur og det liv, vi lever i.


Har du læst? Har du læst? Har du læst?

 Af hjertet tak til dronning Margrethe: De bedste citater fra dronningen.

Vi har samlet de bedste her.

Nytårstalen

Bliv opdateret på 5 min - hver uge!

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København.