Det bliver snart meget nemmere at gå gennem security i Københavns Lufthavn. Ny teknologi er så langt fremme, at den langsommelige proces med at tømme lommer og computer/væsker i taksen snart kan droppes. Teknologien er allerede testet og bruges flere steder rundt om i Europa, blandt andet Rom og Amsterdam.

Christian Poulsen, CEO for Københavns Lufthavn.

 


Helt klar i 2026

“Inden for de næste to år skifter vi alle vores scannere ud. Herefter vil vi have den nyeste teknologi, og det betyder, at man på det tidspunkt kan lade sine væsker og computere blive i håndbagagen og gå igennem” lyder det fra Christian Poulsen, som er lufthavnens nye direktør til Berlingske.

Han fortæller videre, at Københavns Lufthavn i en længere periode har testet de nye systemer lokalt, og erfaringerne nu er så gode.

Christian Poulsen:

“Teknologien har været for langsom, og passagererne endte med at gå ned i den anden ende og stå og vente. Men nu er teknologien der, og de nye 3D-scannere kan meget hurtigt se, hvad der er i bagagen. Det er planen, at vi er klar i 2026, og der vil passagerne komme hurtigt gennem sikkerhedskontrollen.”

I dag er Københavns Lufthavn alligevel en af de mest effektive lufthavne i verden. Men med det nye system kan der komme op mod 40% flere passager ind i timen pr. sikkerhedsspor. (Svarende til 350-400 personer.) 

Ændringerne vil dermed gøre rejsen langt nemmere, og være den største ændring siden 2001. Tilbage i 1970erne kunne man flyve, uden at man gik gennem en kontrol. Men efter blandt andet flykapringer, så blev der i 80erne lavet strammere kontrol.

De sikkerhedsforanstaltninger vi kender i dag stammer dog fra 2001. Det var efter terrorangrebet d. 11. september i New York.

Københavns Lufthavn

Bliv opdateret på 5 min - hver uge!

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København.