I starten af 2024 fik F.C. København endelig det formelle på plads omkring deres kommende kvindehold. 2. divisionsholdet FC Damsøs medlemmer gav “grønt lys” til en overbygningsaftale mellem FC Damsø, KB, B1903 og F.C. København. Dermed kan F.C. Københavns kvindehold som lovet løbe på banen efter sommerferien.

I den anledning mødtes vi med Rebecca Steele, som er FCKs projektchef for kvindeholdet.

Rebecca Steele

Rebecca, i sidste uge fik I et afgørende “ja” fra FC Damsø. En stor milestone. Men nu kalder hverdagen igen. Hvilket arbejde er det, som I skal i gang med nu?

“Vi skal selvfølgelig have de sidste formaliteter på plads i forhold til overbygningsaftalen, som skal sendes til DBU inden d. 1. marts. Det er den formelle del af det.
Men ellers er det jo på med arbejdshandskerne igen. Vi har et stort arbejde foran os med at få bygget en talentafdeling op, som på sigt skal være med til at gøre det bæredygtigt. Så er der hele det kommercielle, som vi kan være konkrete på. Vi ved, hvornår vi spiller første kamp nu, og vi ved i hvilken række. Nu skal vi have navn, trøje, stadion og partnere etc. på plads. Så der er stadig en masse arbejde, men forskellen er “bare”, at nu kan det hele være konkret.”

Du nævner det selv. I har ikke lagt skjul på, at kvindeholdet i F.C. København på sigt skal være bæredygtigt. Med det her “ja”. Kan I så blive mere konkrete med det kommercielle marked?

“Ja. Nu ved vi, hvad vi sælger rent forretningsmæssigt. Nu har vi et hold lige om lidt. Vi starter som sagt i 2. division, så det er selvfølgelig begrænset hvor stort/godt et TV-produkt, vi kan lave fra dag 1. Men der er jo mange andre måder at tænke eksponering og aktivering ind i 2024. Det ser vi egentlig kun som en spændende udfordring. Så for at svare på det spørgsmål: Ja, det er langt mere konkret nu. For vi har noget, vi skal nå, og vi er allerede langt i nogle af vores dialoger.”

"I forhold til det du nævner, forpligter det bare endnu mere, at vi lever op til den store interesse på en ny måde. Vi har alle muligheder.”

Rebecca Steele

Du nævner selv jeres eksponeringer. For faktisk var F.C. Københavns kvindehold, med afstand, det mest eksponerede kvindehold i Danmark, hvis man måler på medieeksponeringer i hele 2023.

“Ja, præcis. Vi taler en del om den kampoplevelse, vi skal give. Det bliver jo ikke PARKEN og Sektion 12. Så det skal være noget andet end “bare” at lave en dårligere kopi. I forhold til det du nævner, forpligter det bare endnu mere, at vi lever op til den store interesse på en ny måde. Vi har alle muligheder.”

Så for lige at skære det ud i pap. Nu er det bare et eksempel. Men herrerne og kvinderne behøver ikke nødvendigvis at have de samme sponsorer? Som f.eks. at spille i Adidas og have samme logo på maven/ærmet?

“Nu er det spørgsmål ret hypotetisk. Men nej, det behøver de ikke nødvendigvis. Men det er klart, at vi skal være helt skarpe på det. Vi skal være bæredygtige, så vi skal også tænke det anderledes end de fleste andre steder. Der er mange, der investerer massivt i kvindefodbold, men jeg tror ikke, at jeg har læst et regnskab, hvor det giver overskud. Endnu! Vi skal ikke bare flytte nogle midler fra herrerne til kvinderne. Vi skal ud at skabe fundamentet. Selvfølgelig skal vi også ud at investere, men det skal være på en forsvarlig måde.”

Så der er ikke et specielt forbillede (en anden klub) forretningsmæssigt?

“Der er masser af forbilleder på forskellige måder. Sportsligt er der nogle helt andre strukturer i USA. Men på brandingområdet og den måde de arbejder med community på, er der helt sikkert noget, vi kan lære. Bayern München har bygget det godt op sportsligt og egentlig også på mange forretningsområder, og sådan kunne jeg blive ved. Så selvfølgelig kan vi se til dele af andre dygtige klubber ude i verden.”

Rent sportsligt. Så er alt andet end en oprykning (når muligt) vel en katastrofe? Kommer I til at hente profiler ind allerede nu, som også kan “hype” projektet i byen?

“Jeg synes, at det er svært at sige lige nu. Der er flere ting, der skal falde i hak. På lidt længere sigt, er svaret et klart ja. Men jeg vil lade en kommende sportschef svare på det spørgsmål, når tid er.”