I ugens “check-in” skal vi møde Julie Boye-Hansen, som er kvinden bag virksomheden Kombucha Time.

Julie stiftede virksomheden i 2017. Efter et år i USA som udvekslingsstudent, hvor kombucha er tilgængeligt overalt, og som Julie virkelig tog til sig, opstod der en mangel ved hjemkomsten til Danmark. Så på klassisk iværksættermanér begyndte Julie selv en lille produktion på køkkenbordet. Det har nu udviklet sig til virksomheden Kombucha Time.

Kombucha Time

Hvad er Kombucha?

Kombucha er en sprudlende, forfriskende læskedrik, der fremstilles ved at fermentere te. 


"Jeg er drevet af, hvad der startede det hele."

Julie, hvordan har du det?

“Jeg har det godt, stille og roligt. Jeg har lige afsluttet vores første pop-up kombucha bar, som vi afholdt i Nordhavn. Det var en interessant og lærerig oplevelse. Jeg arbejder på at kunne gøre det igen, da jeg tror på, at folk skal have lov til at opleve kombucha og dets forskelligheder. Solen skinner og sommeren er lige om hjørnet, hvilket altid giver lidt ro på.  Det giver tid til at forberede projekter, der kommer på den anden side af sommeren. Næste projekt, der er planlagt, er Århus Food festival.”

Hvad er du drevet af for tiden?

“Jeg er drevet af, hvad der startede det hele: At det ALTID er Kombucha Time, og hvordan jeg får endnu flere mennesker til at forstå, hvad kombucha er, og hvornår det kan drikkes. Det driver mig at finde ud af, hvordan vi får kombucha til at blive en drik, som kan ligestilles med sodavand, og er en selvfølge at finde i supermarkederne, på caféer og restauranter.  Jeg undrer mig nemlig stadig over, at det kun er Europa, der halter bagud i forhold til at være hoppet med på kombucha.”

"Jeg er inspireret af at følge andre brands, personer og design."

Hvem er du inspireret af for tiden?

“Jeg føler ikke, der er noget konkret, der inspirerer mig på nuværende tidspunkt. Jeg er inspireret af at følge andre brands, personer og design. Hvis jeg skal referere til et par personer, som jeg altid føler mig inspireret af, er det Lucy Williams, Mathilda Djerf, Petitknit og Life of Riley . Jeg tror generelt mere, at jeg er inspireret af livet omkring mig end noget konkret. Min inspiration kommer som regel fra alt andet end fødevarebranchen.”

Hvordan starter din dag?

“Jeg ville ønske, at jeg havde en rutine, men det har jeg ikke. Mit vækkeur ringer næsten som ofte mellem kl. 05-06, da jeg har et ønske om at stå tidligt op, og komme godt i gang med dagen. Det er dog ikke så tit, at det sker. Det beskriver meget godt mine morgener, meget forskellige. Nogle gange træner jeg om morgen, andre gange ikke. Hvis jeg er i København om mandagen, har jeg en god rutine med at stå tidligt op, cykle ind til byen og nå et par timers arbejde, inden jeg skal i skole kl. 10. Jeg læser til sommelier, hvor undervisningen forgår hver mandag.”

Hvilke udenlandske medier bruger du?

“Jeg har ikke noget religiøst forhold til medier. Jeg lytter til mange podcast på dansk og engelsk, læser diverse artikler, men ikke noget fast. Udenlandske artikler er ofte, hvis jeg ser et link på instagram.”

Kombucha Time

Skriver du en bog en dag? 

“Uden tvivl. En begynderguide til at starte en virksomhed. Ikke en iværksætterbog om, hvordan du får en god ide, men den bog som fortæller om alt basis. En bog som indeholder basal viden, og ting som man lærer ved at have en virksomhed, og ikke kan finde ved at google sig frem. Jeg forstiller mig lidt Karolines kogebog med opskrifter på ting, som jeg godt kunne have brugt.”



Tilmeld gratis

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.