Den med Karoline Haarder.

Årets hyggeligste måned er i gang. Julepynten er hængt op og diverse traditioner er i gang med at blive rullet ud. Sikkert også hjemme ved dig?

Men det er også en god anledning til at kigge tilbage på året, der er gået. I løbet af måneden “tjekker vi ind” med folk du har mødt på dontt.dk i årets løb.

De får de samme spørgsmål, men svarene er vidt forskellige. Nogle har svaret langt, andre har svaret kort.

I dag kan du møde Karoline Haarder, som vi tidligere har bragt stort debatinterview med. Her talte hun med Claes Theilgaard, om Venstres position efter valget. (Link længere nede.) (Vi har selvfølgelig også talt med Claes Theilgaard op til jul. Det finder du her.)

Karoline Haarder

Karoline Haarder arbejder i Dansk Industri, hvor hun arbejder med global udvikling og bæredygtighed. Karoline studerer desuden statskundskab på Københavns Universitet. Hun er næstformand i Konservative Studerende på KU, hvor hun kæmper for forsknings-, tanke- og ytringsfrihed på universiteterne. Derudover er Karoline at finde i diverse debatspalter, blandt andet som fast kommentator for Berlingske.


Hvilket højdepunkt i 2023 har betydet mest for dig?

“Uha, der har været mange. 2023 har været et virkelig godt år for mig – både personligt, jobmæssigt og i mit ’politiske virke’. Så en hurtig run down:

Jeg blev i sommer fast kommentator hos Berlingske, hvilket jeg var – og stadig er – helt vildt beæret over. Det er virkelig en gave, at få lov til at komme ud med sine holdninger og skrive lige hvad der passer en. 😉

Derudover landede jeg et drømmejob hos Dansk Industri, i afdelingen for Global Udvikling og Bæredygtighed. Her får jeg lov til at sidde og arbejde med kommunikation af alle de vildt fede udviklingsprojekter DI har i alverdens lande.

OG måske nok det største: Jeg har sammen med en håndfuld venner fra mit studie, startet en NGO ved navn Equal Rights Defenders, som er en søsterorganisation til en græsrodsbevægelse i Kenya. De arbejder for at forbedre kvinder og LGBTQ+ personers rettigheder i Kenya. Det er en ære at få lov til at bidrage til deres vigtige arbejde.”

(Hvis man synes det lyder spændende, så find os endelig på instagram: @EqualRightsDefenders”)

Hvad er det vigtigste, du har lært i år?

“At man skal turde at tage fejl nogle gange – at det er okay at blive klogere.”

“Science against Women”, eller ”usynlige kvinder” på dansk, er en helt fantastisk bog, som virkelig dykker ned i mange ligestillingsspørgsmål"

Hvem har inspireret dig allermest i 2023?

“Min største inspiration dette år, er den største POWER kvinde jeg kender (ud over min mor!), Rachael Mwikali. Hun er medstifter af den organisation fra Kenya, som jeg omtalte tidligere. Rachael har dedikeret sit liv til at arbejde for lige rettigheder mellem kvinder og mænd i Kenya, på tværs af seksualitet, kønsidentitet og alt derimellem. Det er selvsagt ikke en nem opgave og det er et farligt liv, at være aktivist i Kenya.

Så ja, Rachael, har været min store inspiration dette år – magen til gå-på-mod og dedikation skal man lede længe efter.”

Hvem vil du gerne sende en ekstra tanke til i år?

“Apropos stærke kvinder, så vil jeg gerne sende en tanke til min mormor. Hun er et af de sejeste og skønneste væsner, på denne jord – hun fortjener egentlig en ekstra tanke hver dag – men nu får hun lige en her.”

Er der en bog, du vil anbefale, som du har læst i år?

”Science against Women”, eller ”usynlige kvinder” på dansk, er en helt fantastisk bog, som virkelig dykker ned i mange ligestillingsspørgsmål, som jeg ikke kendte til før jeg læste den.

Jeg er bestemt ikke enig i alt hvad forfatteren kritiserer, men uagtet er det en øjenåbner, som jeg synes alle bør læse.”

Hvad ønsker du dig til jul?

“Hmm super godt spørgsmål! Det er simpelthen bare blevet sværere og sværere med alderen, synes jeg. Især fordi jeg har fødselsdag i december, så jeg skal virkelig være kreativ. På årets liste er blandt andet glimmer-sokker, så hvor kreativ jeg har været, ved jeg ikke…”

Hvad vil du gerne have mere tid til i 2024?

“Jeg vil gerne have mere tid til at være studerende.. Det her semester, har jeg måske været til en håndfuld af mine forelæsninger, hvilket på ingen måde er holdbart. Til gengæld har jeg været I Kenya og Tyrkiet med arbejdet og lært en hel masse af det – men jeg vil gerne finde en bedre balance mellem arbejde og uni i 2024!”

Hvem burde vi lave et interview med?

“Rachael Mwikali” 😉


Karoline Haarder

Stort interview

Unge liberale profiler: Det er trist, at Venstre har glemt sine liberale rødder!
Debatinterview med Claes Theilgaard og Karoline Haarder. (Fra dec. 2022)

Du kan læse med her.


Bliv opdateret på 10 sekunder

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København.

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.