FCK er videre i Champions League!

Efter 1-0 sejren over Galatasaray er F.C. København videre i Champions League. Det er kun sket en gang før, at et dansk hold er kommet videre fra gruppespillet. Det var i sæsonen 10/11  og var ligeledes københavnerne.

Udover den sportslige præstation, der taler for sig selv, får F.C. København dermed del i endnu flere Champions League-penge. Vi har lavet det første foreløbige regnskab her.

Champions League

Foto: Frederik Valentin


Bliv opdateret på kun 10 sekunder!

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København.


Så meget scorer FCK

FCK havde allerede sikret sig ca. 280 mio. kr fra UEFAs startgebyr, markedspulje og koefficientpulje. Derudover scorede de lukrative kampbonusser undervejs, der gives ved sejr og uafgjort. Fra UEFA får man 21 mio. for en sejr og 7 mio. for en uafgjort kamp.

I de ca. 280 mio. er der ikke engang medregnet kampindtægterne, som klubben selv genererer. Det beløb er anslået til et stort tocifret millionbeløb, som i hvertfald er på den rigtige side af 50 millioner kr.
(Billetter, food and beverage, merchandise etc.)

Dermed viser et hurtigt regnestykke, at man efter Galatasaray sejren, ser ind i samlede Champions League indtægter (+afledte effekter) på omkring 450-500 millioner kr. FCK får 72 mio. kr. for avancement til Champions League 1/8 finalerne af UEFA. Men derfra starter hele karavanen så igen med en fuld PARKEN, kampdagsindtægter osv. Og hvem siger det stopper der?

Børsmeddelelse fra PARKEN

Selskabsmeddelse fra PARKEN. Sendt til markedet omkring kl. 23.00:

Da F.C. København tirsdag aften vandt over Galatasaray S.K. i UEFA Champions League og samtidig kvalificerede sig til 1/16-dels finalen i UEFA Champions League, forventer PARKEN Sport & Entertainment A/S nu en omsætning på ca. 1.625 til 1.650 mio.kr. og et resultat før skat på 430 til 445 mio.kr. for 2023.

Champions League