Den med Claes Theilgaard.

Årets hyggeligste måned er i gang. Julepynten er hængt op og diverse traditioner er i gang med at blive rullet ud. Sikkert også hjemme ved dig?

Men det er også en god anledning til at kigge tilbage på året, der er gået. I løbet af måneden “tjekker vi ind” med folk du har mødt på dontt.dk i årets løb.

De får de samme spørgsmål, men svarene er vidt forskellige. Nogle har svaret langt, andre har svaret kort.

 I dag kan du møde Claes Theilgaard, som vi tidligere “mødte” i et stort debatinterview med Karoline Haarder. Dengang handlede det om Venstres liberale position efter valget.
Du kan finde link til det interview nederst i denne artikel. Vi har selvfølgelig også talt med Karoline Haarder op til jul. Det finder du her.

Glædelig Jul dontt.dk
Claes Theilgaard

Claes Theilgaard

Claes Theilgaard arbejder som reporter på 24Syv som del af det borgerlige nyheds- og debatprogram Blåt Bælte. Derudover er han liberal debattør og klummeskribent hos Altinget samt paneldeltager i News & Co på TV2. Han læser desuden kommunikation.


Hvilket højdepunkt i 2023 har betydet mest for dig? 

“At jeg fik nyt job på 24Syv som del af en fantastisk redaktion på det borgerlige nyheds- og debatprogram Blåt Bælte. Det har været en stor fornøjelse at starte et helt nyt radioprogram op med en masse gode mennesker, og jeg har lært enormt meget på kort tid. Det har været meget definerende for mit 2023, at jeg var så heldig at havne der.”

Hvad er det vigtigste, du har lært i år? 

“At man ikke skal være bange for at springe ud i nye ting.”

Hvem har inspireret dig allermest i 2023? 

“Min tidligere CEPOS-kollega og gode bekendte og samarbejdspartner Mads Lundby Hansen døde i år, og hans ukuelige drive og positive livsindstilling til det sidste trods en slem kræftsygdom har været en stor inspiration for mig.”

“Lav et interview med Anders Krab-Johansen"

Hvem vil du gerne sende en ekstra tanke til i år? 

“Alle dansk-israelere og danske jøder. Det had, som de udsættes for, er helt forfærdeligt. De har brug for enhver tanke og støtte, de kan få.”

Er der en bog, du vil anbefale, som du har læst i år?

“Jeg har to meget forskellige bøger, som jeg gerne vil anbefale. Den ene er Alkymisten af Paulo Coelho. Den fik jeg i gave af en god ven, og det er en fantastisk bog om at finde sin livsbane og følge den. Derudover vil jeg anbefale Anarchy, State and Utopia af Robert Nozick. I den fører han et overbevisende moralsk argument for minimalstaten. Det er nok den bog, der bedst beskriver mit ideologiske ståsted. Hvis alle danskere læste de to bøger og tog dem til sig, ville vi leve i et langt bedre land med en mindre stat og mere viljestærke borgere.”

Hvad ønsker du dig til jul?

“Bøger. Dem kan man aldrig få nok af. Måske også lidt kedelige, praktiske ting. Skylder pt. min mor en ønskeliste. Undskyld, mor. Den kommer, når jeg er færdig med at besvare de her spørgsmål.”

Hvad vil du gerne have mere tid til i 2024?

“Læse og skrive. Og løbe.”

Hvem burde vi lave et interview med?

“Anders Krab-Johansen.”


Karoline Haarder

Interview

Du kan læse vores tidligere interview med netop Claes Theilgaard og Karoline Haarder:

Unge liberale profiler: Det er trist, at Venstre har glemt sine liberale rødder!
Du kan læse hele interviewet her.


Bliv opdateret på 10 sekunder

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København.

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.