Folkemødet 2024 bliver større end nogensinde. Bornholmslinjen melder om fyldte færger, selvom der er blevet sat ekstra afgange ind. Det kommer til at svare til omkring 15.000 biler og 65.000 passagerer alene på færgerne. Derudover kommer en del med fly, hvor der også er ekstra til- og afgange, samt de lokale bornholmere. Bornholms Lufthavn har resten af i dag (torsdag) 14 afgange fra Bornholm og hele 21 ankomster.

Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard, fortæller:

“Interessen for at komme til Folkemødet har aldrig været større. Vi er små 10 procent over på både biler og passagerer i forhold til sidste år. Derfor sætter vi nu ny kapacitet ind – og nu begynder så et puslespil, hvor vi skal hjælpe hinanden med at få alle med til festen på Bornholm.”

Sidste år slog man også rekord. Her estimerede man, at der var omkring 70.000 gæster, der besøgte Folkemødet.


ad


Cykeludlejning hitter

Folkemødet er koncentreret omkring Allinge, der af gode grunde ikke kan have alle gæster overnattende i og omkring byen, som har 1457 indbyggere. Derfor er trafik og logistik altid et stort puslespil for de mange gæster, selvom taxaer og busser på Bornholm har lagt en ambitiøs trafikplan, der skal binde øen sammen.

Men det har også betydet, at der er gang i cykeludlejningen. Nordbornholms Cykelforretning i Allinge fortæller nemlig til Bornholms Tidende, at de har lejet 1.200 cykler ud. Ejeren fortæller endda, at hvis de havde haft 500 mere, så var de også lejet ud. Samme meldinger lyder fra andre cykeludlejningssteder på Bornholm.

Opdateres løbendeBliv opdateret på 5 min - hver uge!

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København.